Dünya Çikolata Günü Özsüt’lerde Şölene Dönüşüyor

0
280
Dünya Çikolata Günü Özsüt’lerde şölene dönüşüyor

Beyindeki serotonin seviyesini artırarak ve mutluluk hissi veren çikolata, 7’den 77’ye herkesin vazgeçemediği tatların başında geliyor.  

Bu eşsiz lezzetin varlığı, her yıl 7 Temmuz’da tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Özsüt, Dünya Çikolata Günü’nde en nadir kakao çekirdekleri ile üretilen ve gurmeler tarafından dünyanın en iyi çikolatası kabul edilen Valrhona’nın efsane tadı ile hazırlanmış çikolatalı lezzetleriyle kendinizi şımartmaya davet ediyor.

Çoğu kez kokusuyla bile bizi mutlu etmeye yeten çikolata… İçinde bulunduğu her tatlıyı güzelleştiren bu özel tadın sırrı, kaynağında yani kakao çekirdeklerinde saklı. Özsüt, spesiyal çikolata ve pastalarında, neredeyse 100 yıldır en nadir kakao çekirdekleri ile üretilen ve gurmeler tarafından dünyanın en iyi çikolatası kabul edilen Valrhona’yı kullanıyor. İşte bu nedenle Özsüt’ün çikolatalı lezzetleri, maharetli ustalarının elinde adeta bir şölene dönüşüyor. 

Çikolatalı eşsiz Özsüt lezzetleri

Özsüt, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü’nü, en nadir ve en kaliteli kakao çekirdekleriyle hazırlanan birbirinden enfes çikolatalı lezzetleriyle kutluyor. Çikolatalı eşsiz Özsüt tatlıları arasında en çok tercih edilenlerin başında, bol kakaolu ve özel çikolata soslu enfes lezzet Profiterol geliyor. Çikolata severleri her kaşıkta mutlu eden profiterol, orijinal tarifine sadık kalınarak Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından yıllardır aynı özenle hazırlanıyor. 

Özel çikolata ve çikolatalı kekin birlikteliğiyle iki kat mutluluk veren Supangle ve kökeni 18. yüzyıl Fransa’sına dayanan akışkan çikolatası ile içleri ısıtan Sufle ise çikolataya doymak isteyenleri her daim cezbediyor.

Menünün vazgeçilmezi, çikolatalı pastalar…

Özsüt pasta menüsünün olmazsa olmazı, birbirinden lezzetli çikolatalı pastaları… Valrhona’nın efsane tadı, geleneksel tatları yıllar içinde değişmeden sunan Özsüt’ün pastalarını, mücevher kadar kıymetli ve eşsiz kılıyor.  Dünya Çikolata Günü’nde kendini çikolata ile ödüllendirmek isteyenler için, bademli özel kek ve bitter çikolatalı fondü kremasıyla hazırlanan Çikolatalı Fondü ya da fındıklı fiyotinli kıtır kat üzerinde sütlü çikolatalı, bitter çikolatalı ve beyaz çikolatalı mus ile üç kat lezzetli tat Triple Mousse harika bir seçim olarak Özsüt’lerde bekliyor.