Yuva “Kolay Hamur” ile Pizza Yapmak Artık Çok Kolay!

0
564
Yuva “Kolay Hamur”

En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası Yuva Maya, Kolay Hamur ile mutfakların imdadına yetişiyor. 

Çocuklarınızın asla hayır diyemeyeceği lezzetlerden ev yapımı pizzayı, kendi ellerinizle yapmak artık çok kolay. 

170 yıla yakın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, Yuva Yaş Maya ve mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur ile yapılacak enfes bir tarifle daha karşınızda!

Yuva Kolay Hamur ile vakit kaybetmeye son!

Hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur karışımı, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltır. Kolay Hamur sayesinde zamandan tasarruf ederken, çocuklarınızın en sevdiği lezzetleri, sağlıkla kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. 

İşte çocuklarınızın hayran kalacağı, dumanı üzerinde yumuşacık bir pizza tarifi…

Gerekli malzemeler 

4,5 su bardağı un (500 g)

1,5 su bardağı su (300 g)

1 tatlı kaşığı tuz (8 g)

1 paket Yuva Yaş Maya

1 yemek kaşığı şeker (12 g)

4 yemek kaşığı zeytinyağı (40 g)

1 paket Yuva Kolay Hamur

Sosu için 

1 paket domates sosu

2 yemek kaşığı zeytinyağı (20 g)

1 çay kaşığı kuru fesleğen (5 g)

1 çay kaşığı kekik (5 g)

Üzeri için 

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (80 g)

1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri (80 g)

Zevkinize göre; sucuk, yeşil biber, mantar, mısır, zeytin 

Yapılışı

Un, su, tuz, Yuva Yaş Maya, şeker, zeytinyağı ve Yuva Kolay Hamur’u karıştırıp homojen, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurun üzerini streçle sararak yaklaşık 30 dk mayalandırın. Hamuru hafifçe toparlayıp havasını çıkartın ve ardından, 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayın, 5 dk dinlendirin. Bezeleri merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Pizza tepsisine alın, kenarlarını düzeltin. Pizza tepsiniz yoksa, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Bir çatal yardımıyla hamurun üzerinde delikler açın. Önceden 180 C’de ısıtılan fırında 10 dk pişirin.

Pizza sosu için domates sosu, zeytinyağı, kekik ve kuru fesleğeni karıştırın. 10 dk sonra aldığınız yarı pişmiş hamurun üzerine sosun yarısını sürün. Pizza sosu üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve mozzarella peynirini yayın. Dilerseniz sucuk, yeşil biber, sosis, mantar, mısır ve dilimlenmiş zeytin de ekleyebilirsiniz. Malzemesi tamamlanmış pizza hamurunu fırına tekrar atın ve 15 dk daha pişirmeye devam edin.