Naturiga’nın Süper Gıdaları İle Yaşam Kalitenizi Artırın

0
284
Naturiga’nın süper gıdaları ile yaşam kalitenizi artırın

Doğal vitamin ve minerallerin doğal bir kaynağı olmasıyla bilinen süper gıdalar, artan iyi yaşam bilinciyle birlikte tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmeye devam ediyor. “Sağlıklı bir yaşam için destekleyici olduğu düşünülen ve birim ağırlık başına besin ögeleri açısından zengin gıda” olarak tanımlanan süper gıdalar, yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olurken, yoğun tempo içerisinde ihtiyaç duyulan besinleri kolay yoldan almaya da olanak sağlıyor.

Süper gıdalarını ve ödüllü sağlıklı atıştırmalıklarını global pazarlara taşımaya hazırlanan yerli girişim Naturiga’nın ortaklarından Tuba Yapıncak, değişen ihtiyaçlara göre tasarlanan süper gıdaların dünyada son 10 yıldır fonksiyonel beslenme kültürünün çok önemli bir parçası olduğuna dikkat çekiyor.

Sonbaharın gelmesiyle vücudumuzun ihtiyaçları da değişiyor. Tüm dünyada yükselen bir trend olan süper gıdalar, Türkiye’de de artık çok fazla sayıda insanın değerli besin öğelerinden faydalanmasına yardımcı oluyor. Sadece protein, antioksidan, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaktan çok daha ötesine geçen süper gıdalar, spor yapanların, glütensiz ya da vegan beslenenlerin, sağlığına önem verenlerin de gün boyu kendini iyi hissetmesine ve yaşam kalitesini artırmasına katkıda bulunuyor.

‘Günümüzde A vitamini ihtiyacı için 21 portakal yemek zorundayız’

Sağlığına özen gösteren bilinçli tüketicilerin artmasıyla birlikte süper gıda sektörü de dünyada rekor kırarak büyümeye devam ediyor. Global süper gıda pazarı 158 milyar doları aştı ve 2026 yılında 209 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu trendin ülkemizdeki öncülerinden, Türkiye genelinde 500’den fazla satış noktasında yer alan ve şimdiye kadar 33 çeşit ürününü bitkisel beslenme ve glutensiz beslenme tutkunları ile buluşturan Naturiga, süper gıdaları tüketmenin doğal, yenilikçi ve kullanışlı birçok yolunu sunuyor. 

Naturiga ortaklarından Tuba Yapıncak, toplumların iyi beslenme çabasının ve süper gıdaların beslenmemizde aldığı yerin geçici bir trend değil, artık yaşamımızın bir gerçeği olduğunu vurguluyor: “On yıllardır endüstriyel tarım uygulamalarının verimsizleştirdiği toprak ve sebze meyvelerin düşen besin değeri bizi günümüzde hızla çoğalan birçok alerji, besin hassasiyeti ve hastalıklarla baş başa bıraktı. “Doyuyoruz ama beslenmiyoruz”. Araştırmalara göre büyük anne, büyük babalarımızın 1 portakaldan aldığı A vitaminini alabilmek için bizlerin bugün 21 portakal yemesi gerekiyor. Fiziki olarak imkânsız olan bu tüketimin yönetilmesi, oluşan besin eksikliğinin giderilmesi için hayatımıza konsantre süper gıdalar girdi. Dünyanın genelinde tüketiciler artık ihtiyaçlarını karşılamak için “bir başka hap daha kullanmak” istemiyor. Sahip oldukları sağlığı besinler yoluyla desteklemeyi ve korumayı tercih ediyorlar” diyor.

Hammaddesi sertifikalı organik ürünler

Naturiga’nın amacının insan sağlığına zararlı katkılar, kıvam vericiler, yapay aromalar gibi maddeler içermeden, besleyici bitkisel süper gıdaları herkes için erişilebilir kılmak olduğunu söyleyen Yapıncak, “Ürünlerimizin hammaddelerinin ulaşabildiğimiz sürece organik sertifikalı olmasına çok önem veriyoruz. Dünyada son 10-12 yıldır fonksiyonel beslenme kültürünün çok önemli bir parçası olan toz süper gıdalar arasında birçok gıdayı ilk kez ülkemizde tüketicilerle buluşturduk ve buluşturmaya devam edeceğiz.

Tüm ürünlerimiz vegan ve glutensiz beslenmeye uygundur, katkı maddesi, koruyucu, kıvam vericiler ve ilave şeker içermez. Süper gıda tozlarımız ve amaca yönelik tasarlanmış fonksiyonel karışımlarımız insan vücudunun can attığı mikro besinlerle doludur ve besin değerlerini maksimum ölçüde koruyacak şekilde yeni teknoloji yöntemlerle kurutulup paketlenirler. Kolay kullanım şekilleri ve yüksek besin değerleri ile sağlıklı beslenme tutkunları için inovatif çözümler geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 500’den fazla satış noktasında yer alan ve şimdiye kadar 33 çeşit ürününü tüketicilerle buluşturan Naturiga, global süper gıda pazarına ilk olarak İngiltere ve Almanya’da giriş yaparak daha fazla tüketiciye ulaşmayı hedefliyor.