“Mikla” Dünyanın En İyi 44. Restoranı!

0
1773

Mikla Restaurant, The World’s 50 Best Restaurant 2018 listesinde 44. sıraya yükseldi.

Dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olan The World’s 50 Best Restaurant 2018 ödül töreninin heyecanlı bekleyişi dün akşam sona erdi. İspanya’nın Bilbao kentinde düzenlenen gecede dünyanın en iyi 50 restoranı açıklandı.

S. Pellegrino ve Acqua Panna sponsorluğunda düzenlenen ödül töreni gastronomi dünyasının önemli simalarını bir araya getirdi. FoodinLife’ın yerinden takip ettiği The World’s 50 Best Restaurant 2018’de Mikla Restaurant Türkiye’ye heyecanlı anlar yaşattı.

Mikla Restaurant dünyanın en iyi restoranları listelemesinde ilk 50 arasında 44. sıraya yükseldi. Bu başarıyı Mikla Restaurant’ı gecede temsil eden Mikla’nın şefi ve işletmecisi Mehmet Gürs karşıladı. Mikla Restaurant, The World’s 100 Best Restaurant 2015’de listenin 96. sırasında yer almıştı. Bu yıl 44. sıraya yükselerek büyük bir başarı elde etti.

S. Pellegrino ve Acqua Panna sponsorluğunda düzenlenen The World’s 50 Best Restaurant 2018 ilk 10 sıralaması ise şöyle:
1. Osteria Francescana, Mondena, İtalya
2. El Celler de Can Roca, Gironi İspanya
3. Mirazur, Menton, Fransa
4. Eleven Madison Park, New York, USA
5. Gaggan, Bangkok, Tayland
6. Central, Lima, Peru
7. Maido, Lima, Peru
8. Arpége, Paris, Fransa
9. Mugaritz, San Sebastian, İspanya
10. Asador Etxebarri, Axpe, İspanya

Gecede farklı dallarda ödüller de sahiplerini buldu: Jüri şefler tarafından oylanan The Chef’s Choice Award 2018 ödülü ABD’li şef Dan Barber’ın oldu. Highest New Entry ödülü Barselona’daki Disfrutar’a giderken, Highest Climber ödülünü Tokyo’dan Den aldı. İngiliz şef Clare Smyth, elit Vodka Dünyanın En İyi Kadın Şefi seçildi. Kaliforniya’daki çiftlik restoranı SingleThread, Miele One for Watch 2018 ödülünü kazandı. Dünyanın en iyi pasta şefi ise Fransız şef Cédric Grolet oldu.

 

www.foodinlife.com.tr’den alınmıştır!