Yumurta Üreticileri İçin Sınıfının En İyisi:

0
768
Yumurta üreticileri için sınıfının en iyisi

Cargill’in Hayvan Besleme iş kolu, yumurta üreticilerine bütüncül çözümler sunan yeni servis konsepti Nugena’yı tanıttı. Maliyet ve kârlılık odaklı sürdürülebilir bir hayvancılık için üreticilere Cargill’in bilgi, deneyim, ürün ve servislerini bir arada sunan Nugena çözüm konsepti, aynı zamanda yumurta üretiminde verimliliği artırmayı hedefliyor.

Üreticiler için bilgi ve öğrenme platformu olarak tasarlanan StoryShare mobil uygulaması da Cargill’in müşterilerine her an, her yerden hizmet amacıyla geliştirdiği yeni bir servis olarak Türkiye’de kullanıma sunuldu.

Cargill, hayvancılık sektörü için yenilikçi, dönüşümü destekleyen ve sürdürülebilir çözümler üretmeye devam ediyor. Cargill Hayvan Besleme iş kolu, maliyet ve karlılık odaklı sürdürülebilir bir hayvancılık için yumurta üreticilerine Cargill’in bilgi, deneyim, ürün ve servislerini bir arada sunan, aynı zamanda yumurta üretiminde verimliliği artıran Nugena konseptini geliştirdi. Yeni konseptin Türkiye lansmanı, 25-27 Ekim 2022 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapıldı.

Hem ekonomik hem teknolojik çözüm

Nugena konsepti, yumurta üreticilerine pazarda değişen yumurta fiyatları, ham madde fiyatları, hayvan performansı gibi konularda ekonomik bir çözüm sunuyor. Aynı zamanda, Cargill’in birlikte uygulandığında birbirini güçlendiren TechLayFlex ve CNS gibi ileri çözüm teknolojilerini de yapısında bulunduruyor.

Nugena servis konsepti; yem formülasyon hizmetleri, NIR kalibrasyonu ve doğrulaması, mikotoksin risk yönetimi, yem üretim prosesi verimliliğinin artırılması, kapsamlı laboratuvar hizmetleri, çiftlik yönetimi ve hayvan sağlığı desteği sağlıyor.

Cargill Hayvan Besleme Türkiye Kanatlı Teknik Müdürü Tevfik Gül, Nugena’nın üretici bazında öncelikli ihtiyaçların belirlenmesinde sınıfının en iyisi olduğunu söyledi. Gül, “Günümüzde artık dijitalleşme ve teknoloji hayatımızın her alanında kolaylık getirme amaçlı bulunuyor. Üreticiler de sürdürülebilir ve kârlı bir hayvancılık için artık bu duruma adapte olarak, doğru zamanda doğru yerde bu araçları çözümün bir parçası olarak işlerine adapte etmeliler. Cargill’in global deneyimi ve güvenilir iş ortaklığının ürünü Nugena servis konsepti bize pazardaki yumurta fiyatına bağlı olarak; üretebileceğimiz en kârlı yumurta gramaj aralığını ve üretim hedefine göre de yem besin madde içeriğimizin ne olması gerektiğini söylüyor. Servisin en güzel tarafı, Nugena’nın işletmeye özel kârlılık odaklı sayısız senaryo hazırlaması, böylece bize sadece içlerinden bizim için en uygulanabilir olanını seçmek kalıyor. Müşterilerimize daha yüksek yarar sağlama hedefimizin bir yansıması olan Nugena ile sektörde de fark yaratmaya devem ediyoruz” dedi.

Bilgi ve öğrenme platformu: StoryShare

Cargill uzmanları ile yumurta üreticilerini bir araya getiren etkinlikte, StoryShare Mobil uygulamasının da lansmanı yapıldı. StoryShare, kullanıcılara bilgi paylaşımı ve öğrenme platformu olarak hizmet veriyor. Uygulama, Cargill’in bilgi ve deneyimini aktarmanın yanı sıra beslenme ve dijital teknolojiler konusunda geniş bilgiye kolay ve hızlı erişim sağlıyor. Kullanıcılar, sektöre dair en güncel bilgilere sahip olarak hedeflerine ulaşmaları için doğru adımları atabiliyor. 

StoryShare uygulaması hakkında bilgi veren Cargill Hayvan Besleme Dijital Platformlar Pazarlama ve İletişim Lideri Diğdem Atakan, Cargill’in güvenilir bir çözüm ortağı olarak hizmetlerini her an, her yerden ulaşılabilir hale getirmek için çalıştığını belirtti. Atakan, “Müşterilerimizle her zaman daha yakından etkileşim kurmak istiyoruz. StoryShare uygulaması da müşterilerimizin üretkenliğini ve büyümeyi geliştirmek için sunduğumuz özel bir hizmet. Türkiye’de kullanıma sunduğumuz bu benzersiz dijital hizmet sayesinde ürünlerimiz ve çözümlerimizle ilgili tüm verileri, sektöre ilişkin güncel bilgileri StoryShare platformu üzerinden müşterilerimizle paylaşıyoruz. Platformumuzu yakında Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde de hizmete sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KKTC’de iki gün süren etkinlikte, yumurtacı civcivlerde ilk hafta beslemesi, kırmızı bit sorunu ve çözüm önerileri, enzim çözümleri, yumurta kabuğu kalitesinin iyileştirilmesi konularında sunum ve bilgilendirmeler de yapıldı.