Yemeksepeti’nden Çalışanlarına  Sürdürülebilirlik Eğitimleri Başladı

0
337
_Yemeksepeti_Surdurulebilirlik_calismalari_01

Son yıllarda küresel ölçekte iklim değişimi ve gıda krizi konularında artan bilinçlendirme çalışmalarına Yemeksepeti’nden bir katkı da eğitim alanında geldi. Yuvam Dünya Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen program çerçevesinde ilk olarak 9, 16 ve 23 Haziran tarihlerinde Yemeksepeti’nin merkez çalışanlarına kapsamlı farkındalık eğitimi verilecek. 

Sosyal sorumluluk ve fayda odaklı faaliyetleri öteden beri odağında tutan ve pek çok önemli projeyi hayata geçiren Yemeksepeti, çalışanlarına yönelik yeni bir eğitim programı başlattı. İklim kriziyle mücadele hedefiyle kurulan Yuvam Dünya Derneği’yle yapılan işbirliği ile hayata geçirilen eğitim programının amacı, Yemeksepeti çalışanlarının gıda ve iklim konularında bilgilenmelerini sağlamak ve geniş çaplı farkındalık yaratmak olarak özetleniyor. Yemeksepeti’nin bu eğitimleri iş ortakları odağında genişletmesi de hedefler arasında yer alıyor.    

Çünkü dönüşüm içeride başlar!

Bugün 10 bine yakın çalışanıyla istihdam gücü ve hak kazandığı ödül ve sertifikalarla işyeri markası konularında da önemli bir konuma sahip olan Yemeksepeti, çalışanlarının farklı alanlarda gelişimini desteklemek üzere yürüttüğü projelerine, Yuvam Dünya Derneği’yle hayata geçirdiği eğitim programıyla devam ediyor. 

Sürdürülebilirlik konularına ajandasında daima yer veren Yemepsepeti’nin çalışanları için düzenlediği bu eğitim programının ilk etabında, “Farkındalık Eğitimi” başlığı altında iklim ve gıda krizinin sebepleri, yaratacağı sektörel dönüşüm, tedarik zinciri ve menüye etkileri ile gıda israfıyla mücadele gibi önemli konular işlenecek.  

Sektöre özel sorunlar ve çözüm yolları

Yemeksepeti’nin bağlantılı olduğu sektörlere dair özel konuların da masaya yatırılacağı eğitim programında; “Sektörü Atık, Geri ve İleri Dönüşüm Odağında Yeniden Tasarlamak” ve “Çevre Dostu Restoran, Ulaşım ve Dağıtım Ağı: Ne kadar mümkün?” konu başlıkları dikkat çekiyor. İlham verici sürdürülebilirlik örneklerinin aktarılacağı eğitimde, bireyler ve şirketler için aksiyona geçiş senaryoları da detaylı biçimde anlatılacak.

Programın eğitmenliğini ise Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü görevlerini sürdüren Prof. Dr. Levent Kurnaz ile Yuvam Dünya Bilim Kurulu Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Döngüsel Ekonomi Çalışma Grubu Başkanı, ERTA Genel Sekreteri Çevre Yüksek Mühendisi B. Aylin Alagöz üsleniyor. 

Yemeksepeti’nden sürdürülebilirlik çalışmaları

Kuruluşundan bu yana sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularını şirket politikalarının en üst noktasına koyan Yemeksepeti, bu anlamda şimdiye kadar pek çok önemli projeyi hayata geçirdi. 

“Yeşili Koruyalım” butonu sayesinde son 12 ayda toplam 926 ton daha az plastik tüketilmesi sağlayan Yemeksepeti; bu konuda da sektöründe öncü oldu ve siparişlerde plastik tüketimini azaltma konusunda geniş bir farkındalık yarattı.

Sürdürülebilirliğin ana konularından biri olan dekarbonizasyon konusuna şirket olarak büyük önem veren Yemeksepeti, tüm ofis ve depo operasyonları ile saha ekiplerinin yakıtlarından kaynaklanan karbon emisyonlarına karşılık gelmesi için hayata geçirdiği projelerle sektörde karbon ayak izini dengeleyen ilk şirket oldu. Bu projeler arasında en dikkat çekici olanlardan biri, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle, İzmit Derince bölgesinde iki ormanın doğaya kazandırılması oldu. Ayrıca Yemeksepeti, elektrikli motosikletle teslimatı yaygınlaştırma çalışmalarıyla da karbon ayak izini azaltma konusunda önemli bir adım attı.