Türktraktör’ün “Tarlam Cepte” Uygulamasından 20.000 Çiftçi Yararlanıyor

0
913
Tarlam_Cepte

Uygulamayı cep telefonları ve mobil cihazlarına indiren 20.000 çiftçi, tarımsal üretim çalışmalarında Tarlam Cepte ’den aktif olarak yararlanıyor.

TürkTraktör çiftçilere tarımsal konularda tavsiyeler vererek destek sağlamak üzere geliştirdiği ‘Tarlam Cepte’ mobil uygulamasını, geçtiğimiz yıl çiftçilere sunmuş ve onların yanında olduğunu çiftçilere bir kez daha göstermişti.

Çiftçilerle buluşmasının ardından geçen 1 yılda ise Tarlam Cepte uygulaması, gün geçtikçe daha fazla çiftçiye ulaşıyor. Sektörde de bir ilk olan uygulamayı cep telefonları ve mobil cihazlarına indiren 20.000 çiftçi, tarımsal üretim çalışmalarında Tarlam Cepte’den aktif olarak yararlanıyor.

Türkiye traktör pazarının lideri TürkTraktör; geçtiğimiz yıl, tarımda teknoloji kullanımını destekleyen ve saha çalışmalarında çiftçilere karar desteği sağlayan kullanıcı dostu “Tarlam Cepte” uygulamasını tanıtmıştı.

Çiftçilere tarımda girdi maliyetlerini azaltan ve operasyonel verimliliği artıran tavsiyelerde bulunurken; tarımsal üretime katma değer yaratan bir çözüm olması için geliştirilen Tarlam Cepte uygulaması üzerinden bugün toplam 250.000 dekar tarım arazisinin takibi yapılıyor.

Sektörde ‘bir ilk olarak’ dikkat çeken Tarlam Cepte’nin sunduğu önemli avantajlardan faydalanarak uygulamayı kullanan çiftçilerin sayısı ise ilk yılında 20 bine ulaştı. Tarlam Cepte uygulamasından ise en çok Ankara, İstanbul ve Konya illerindeki çiftçiler yararlanıyor.

TürkTraktör, korona virüs salgınında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve çiftçilerin sahadaki çalışmalarını kolaylaştırıp desteklemek adına Nisan ve Mayıs aylarında Tarlam Cepte’yi tamamen ücretsiz olacak şekilde kullanıma sunmuştu.

TürkTraktör’ün bu çalışmasıyla, salgın döneminde de yeni birçok çiftçi Tarlam Cepte’den yararlanmaya başladı. Uygulamanın en çok kullanılan ve sevilen yüksek çözünürlüklü uydudan bitki sağlığı takibi özelliği ise pandemi döneminde çiftçilerin vazgeçilmezi oldu.

Mobil cihazlar üzerinden arazi özelindeki tüm bilgilere bir tıkla ulaşmak mümkün

Tarlam Cepte uygulamasını akıllı cep telefonu veya tabletlerine indiren tüm kullanıcılar ücretsiz olarak; bulundukları bölgenin hava durumundan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal hibe/desteklere ilişkin duyurularına, hal/borsa fiyatlarından mazot, gübre ve ilaç fiyatlarına kadar pek çok güncel bilgiyi hızlıca ve kolaylıkla edinebiliyor.

Kullanıcılar ücretsiz özelliklere ek olarak, yılda 365 TL karşılığında kullanıcının tarlasına özel olarak sunulan ileri özelliklerden de faydalanabiliyor. Tarım yaptıkları arazi parçalarının harita üzerinde tanımlanarak izlenmesine imkân tanıyan “kullanıcının tarlasına özel” takip özelliği sayesinde çiftçiler; erken uyarı sistemiyle meteorolojik risk uyarılarını alıyor, uydudan sağlanan görüntüler ile bitki sağlığını düzenli olarak tarlaları özelinde takip edebiliyorlar. Risk ve kuraklık raporları, traktör ve ilaçlama kullanım saat önerileri ile yetiştiricilik tavsiyeleri ise; çiftçilerin bu hizmet ile yararlanabileceği diğer imkanlar arasında yer alıyor.

Çiftçilerin hayatlarını kolaylaştıran ‘Tarlam Cepte’ uygulaması http://www.tarlamcepte.com internet sitesinden ve “Google Play” ile “Apple Store” üzerinden indirilerek kullanılabiliyor.