Özsüt’te Bir Gün Değil Her Gün Dünya Süt Günü

0
4695
OZSUT

Her yıl sütün önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için 1 Haziran’da tüm dünyada kutlanan Dünya Süt Günü, Özsüt’te her gün kutlanıyor.

Her yıl sütün önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için 1 Haziran’da tüm dünyada kutlanan Dünya Süt Günü; Özsütte her gün kutlanıyor. Çünkü Özsüt tam 83 yıldır her gün sütlü tatlı ve dondurmalarını en taze ve en kaliteli günlük çiftlik sütü kullanarak, özenle üretiyor.

Doğanın “Beyaz Mucizesi” süt başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere; 7’ den 70’e herkes için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Adını bu mucizevi besinden alan Özsüt, tam 83 yıldır her gün en taze ve en kaliteli günlük çiftlik sütü kullanarak aynı damak lezzetini koruyor.

Sağlıklı sütün sırrı tazeliğinde ve doğallığında

Birçok besin öğesini tek başına bünyesinde barındıran sütle hazırlanan her ürünün sırrı; sütün tazeliğinde ve doğallığında saklı. Sütlü tatlılarını günlük çiftlik sütüyle hazırlayan ve hiçbir ürününde koruyucu katkı maddesi kullanmayan Özsüt; günlük 60 bin porsiyon pasta, 150 bin porsiyon sütlü tatlı, 20 bin porsiyon şuruplu tatlı, 20 ton dondurma ve 7 ton unlu mamullük üretim kapasitesi ile Türkiye’nin dört bir yanına en kaliteli çiftlik sütü ile hazırlanmış lezzetleri ulaştırıyor.

Özsüt’ten Dünya Süt Günü’ne özel öneri

Özsüt’ün Dünya Süt Gününe’ne özel önerisi ise ilk göz ağrısı; 83 yıldır aynı tarif ve aynı kalitede günlük çiftlik sütü ile hazırlanan geleneksel lezzeti, Kazandibi…  İlk günden bugüne aynı lezzeti tıpa tıp koruyan Özsüt; havaların ısınmaya başladığı bu günlerde Kazandibi’ne eşlik edecek bir top dondurma ile misafirlerine yaz ferahlığını yaşatıyor.

Tüm dünyada kutlanıyor

“Dünya Süt Günü’’, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 1 Haziran’da kutlanıyor. Dünya’nın birçok ülkesinde farklı etkinliklerle kutlanan “Dünya Süt Günü’’; sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak için fırsat sunuyor.