Lezita 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin Lezzet Sponsoru Oldu

0
957
Lezita 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nin Lezzet Sponsoru Oldu

Lezita, Gıda Güvenliği Derneği tarafından 3-4 Kasım tarihlerinde Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nde “Lezzet Sponsoru” olarak yer aldı.

Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen, 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi “Bugün ve Gelecekte Güvenli Gıda” mottosuyla 3-4 Kasım tarihlerinde Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede; Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kamu kurumları, birçok ülkeden üniversite ve meslek kuruluşları ile sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kurumları bir araya gelerek hem günümüze hem de geleceğe dair gelişmeleri değerlendirdi. Etkinlik süresince katılımcılar, ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinde alanının önde gelen uzmanlarından yeni konuları, trendleri ve riskleri, sektörden iyi uygulama örneklerini, yeni gıda güvenliği ile analiz teknolojileri hakkında sunumları takip ettiler.

“Toplum genelinde bilinci artırmak hepimizin ortak hedefi olmalı”

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’nde katılımcılar, “Lezzet Sponsoru” olan Lezita’nın yenilikçi ürünlerini de deneyimleme fırsatı buldular. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, gıda güvenliği konusunda hem tüketiciler hem de üreticiler nezdinde farkındalığın artırılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Mesut Ergül, “Bu sebeple Gıda Güvenliği Kongresi gibi organizasyonları çok değerli buluyoruz. Gıdaların işlenmesinden, depolanmasına gıdanın soframıza ulaşana dek sürdürdüğü her adımın yüksek kalitede olması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, üretici olarak bizlerin en ileri teknolojiyi kullanarak gıda güvenliğini en üst seviye taşımamız, muhakkak ki işimizin en önemli unsuru. Toplum genelinde gıda güvenliği konusundaki bilinci artırmak, hepimizin ortak hedefi olmalı” şeklinde konuştu.