EN SON NBŞ ÇIKIŞIYLA GÜNDEME GELEN YAVUZ DİZDAR’DAN İZEV’E DESTEK

0
2072

Gıda sektörünün önde gelen danışman isimlerinden Onkolog Yavuz Dizdar, İZEV’in farkındalık projesi kapsamında çekilen filmde başrolu oynayarak herkesi şaşırttı.

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’ndan (İZEV) öğrenciler, Roger Waters’ın desteğiyle “The Wall” şarkısını seslendirdi.

Vakıfta eğitim gören down sendromlu öğrenciler, Roger Waters’a kendilerini tanıtan bir video gönderdi. Roger Waters da dünyada ilk kez “The Wall” şarkısı için İZEV’e iki yıllık kullanım ve Türkçe söz yazabilme hakkı verdi.

Öğrencilerin sanatçılarla birlikte seslendirdiği ve oynadığı klipte The Wall’ın müziğiyle Türkçe sözlü “Yaşam Hakkı – Duvar” adlı şarkı seslendirildi.

Down sendromlu, otizmli ve mental farklılığı bulunan bireylerin hayata geçirdiği “Hayat ve Biz” projesi kapsamındaki sergi de Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Projenin ilk etabı “Sanat ve Biz” kapsamında açılan sergilerin ardından geçen hafta “Hayvanlar ve Biz” başlıklı sergi kapsamında Down sendromlu bireyler hayvanlarla birlikte, özel kostüm ve tasarımlarla objektif karşısına geçti. Sergi açılışına, Yaşam Hakkı – Duvar şarkısını seslendiren sanatçılar ile klipte rol alan Onkolog Yavuz Dizdar katıldı. Dizdar en son nişasta bazlı şekerlerin kanser yaptığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığının altını çizen açıklamasıyla gündeme gelmişti.

 

 

www.hurriyet.com.tr’den alınmıştır.