Büyükbaş Hayan Kredisi Taksitleri Ertelensin

0
586
Ömer Fethi Gürer

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KASDEP Projesinden faydalanarak; büyükbaş hayvan kredisi çeken çok sayıda ihtiyaç sahibi ailelerin, geri ödeme yapmakta zorlandıklarını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ihtiyaç sahibi ailelere Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDEP) ile finanse edilen büyükbaş hayvan kredisi taksitlerinin pandemi süreci dikkate alınarak ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi Hayvancılık Sektörünü De Olumsuz Etkiledi 

Projenin; hayvancılık yapmak isteyen ancak maddi imkânsızlık nedeniyle kredi çekemeyen ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı amaçladığını ifade eden Gürer, “Son 1 yıldır tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan; korona virüs pandemisi  ve  ülkemizde döviz değişkenliği hayvancılık sektörünü de olumsuz etkilemiştir.  Yem fiyatlarında ciddi artış  maliyetleri katlamış KASDEP kapsamında kredi çeken ihtiyaç sahibi aileler, kredi taksitlerinin geri ödemesini yapakta zorlanmaktadır” dedi.

Taksitler Ertelenmeli 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi süreci de dikkate alınarak, KASDEP projesiyle finanse ettikleri kredileri geri ödemekte zorlanan yurttaşların, kredi taksitlerinin ertelenmesi için düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Bu Feryada Kulak Verin 

Kooperatifler aracılığıyla çektikleri kredilerin taksit ödeme sürecinin başlamışıyla birlikte çok sayıda hayvan yetiştiricisinden taksitleri ödeyemeyecek durumda olduklarına dair mesaj aldıklarını anlatan Gürer, “Girdi maliyetlerindeki artışın yanısıra korona virüs salgınının neden olduğu olumsuzluklardan etkilenen yurttaşlarımızın bu çağrısına kulak verilmeli ve içinde bulundukları buhrandan bir nebze de olsa kurtulmaları için kredi taksitlerinin faizsiz olarak ertelenmesine olanak sağlanmalı” ifadelerini kullandı. Kaynak : TARIMDANHABER