Aşure Ayı Başladı, Hepsiburada’da Aşurelik Malzemelere İlgi Arttı

0
290
Asure Gunu

Bu yıl 8 Ağustos’a denk gelen ‘Aşure Günü’ öncesinde, Türkiye’nin Hepsiburada’sında aşurelik malzemelere talep arttı. Aşure tenceresi, kapları ve aşureye eşsiz lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlara talep katlandı…

Türkiye’nin ‘En Çok Tavsiye Edilen E-Ticaret Markası’ Hepsiburada’nın açıklamasına göre, aşure yapımında kullanılan malzeme ve gıdalara yönelik talepte artış yaşanıyor. Aşure için gerekli malzemeleri Hepsiburada’dan tamamlamayı tercih edenlerin en çok ilgi gösterdikleri ürünse, bir önceki aya oranla satışı %56 artan aşurelik tencereler… Aşure pişirmek için gerekli derinliğe sahip çelik tencereleri, geçtiğimiz aya oranla talepleri %36 artan aşurelik kaplar ve %35 artan kuru gıda ve bakliyatlar izliyor.

Sarı üzüm, gün kurusu ve kuru incir zirvede

Hepsiburada’nın paylaştığı bilgilere göre, aşureye eşsiz lezzetini veren kuru gıda ve bakliyatlar arasında ise en yoğun talep gören ürünler pirinç, bulgur ve nohut olarak sıralandı. Aşurenin olmazsa olmazlarından sarı üzüm, gün kurusu ve kuru incir gibi kurutulmuş meyveler de Hepsiburada müşterileri tarafından en çok sipariş edilen ürünler arasında yer aldı. Aşurenin lezzetine lezzet katan ve süsleme için eklenen kuru yemişlerde ise zirvedeki fındığı ceviz, badem ve susam takip ediyor.

Chia tohumu ve Hindistan cevizi de revaçta

Hepsiburada’nın paylaştığı bilgilerde dikkat çeken diğer ürünler  chia tohumu ve Hindistan cevizi oldu. Siparişlere göre, aşurelerine daha da sağlıklı ve doğal bir dokunuş eklemek isteyenler, süsleme için kullanılan geleneksel kuru yemişler olan fındık, ceviz ve susamın haricinde, Hindistan cevizi, yulaf, hurma, chia gibi ürünlere de büyük ilgi gösteriyorlar.