Amerikalı Ünlü Yemek Yazarı, Karaköy Güllüoğlu’nda Baklava Hamuru Açtı

0
253
Karaköy Güllüoğlu’nda baklava hamuru açtı

İstanbul’un ilk baklavacı dükkanı olarak hizmete başlayan Karaköy Güllüoğlu, gastronomi seyahatleri kapsamında İstanbul’u ziyaret eden Amerikalı yemek kültürü yazarı Joan Peterson ve 13 kişilik grubunu ağırladı. Misarilere özel, Karaköy Güllüoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü’nün de eşlik ettiği bir workshop organize edildi. 

Amerikalı yemek kültürü yazarı Joan Peterson ve 13 kişilik grubu, gastronomi seyahatleri kapsamında geldikleri İstanbul’da, Karaköy Güllüoğlu’nun misafiri oldu. Baklava yapımının inceliklerini ve zanaata dönüşen ustalığını deneyimleme fırsatı sunan Güllüoğlu’nun programa katılan konuklara, Karaköy Güllüoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Peterson ve ekibine özel olarak organize edilen programda, konuklara Karaköy Güllüoğlu hakkında bilgiler verildikten sonra, üretim tesisi gezdirildi. Baklavanın fırınlanmasından şerbetlenmesine tüm aşamaların Nadir Güllü tarafından uygulamalı olarak gösterildiği workshop ile konuklar da baklava yapımını deneyimlemek adına kollarını sıvadı. Güllü, workshop sonrası ürünlerini tadımlayan misafirlere, baklava yemenin inceliklerinden bahsetti.

1988 yılında baklavanın yapımını öğrenmek için Türkiye’yi ziyaret eden Joan Peterson, Türk mutfağına olan ilgisinin yanı sıra, özellikle baklavayı ve Türk yemeklerini oldukça lezzetli bulduğunu söyledi.