Sürdürülebilir yaşam için doğa dostu ürünler geliştiren ve üretimde sıfır atık yönetim sistemiyle büyük ölçüde geri dönüşüm elde eden Silverline,“gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma” ilkesiyle yepyeni bir iş briliği imza attı. Gıda Kurtarma Derneği (GKD) ile iş birliği yapan marka, “16 Ekim Dünya Gıda Günü”ne özel 100 kişinin 1 aylık temel gıda ihtiyacının karşılanmasına destek oldu.
Ülkemizde her yıl 7,7 milyon tondan fazla yiyecek çöpe atılırken, gıda israfının yüzde 42’si evlerde gerçekleşiyor. Gıda israfı ekonomik zararın yanı sıra üretiminde harcanan su ve karbon miktarı ile de dünyaya zarar veriyor. “Kurtulacak Her Gıda, Gelecekten Bir Gün Demek!” mottosuyla yola çıkan Silverline, gıda israfının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmak ve konuyla ilgili toplumda farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. Marka, 16 Ekim Dünya Gıda Günü için Gıda Kurtarma Derneği ile yaptığı iş birliğiyle gıda israfını engelleyerek, 100 kişinin 1 aylık temel gıda ihtiyacının karşılanmasını sağladı. Aynı zamanda GKD ile yaptığı iş birliği çerçevesinde HelpSteps uygulaması üzerinden tüm çalışanların atacakları adımlar GKD’ye bağış olacak. Güvenilir, sorumlu ve yenilikçi bir şirket olma vizyonuyla hareket eden Silverline, ihtiyaç sahibi olan insanların gıda gereksinimlerini gidermeyi, gıdayı atık olmaktan kurtarmayı ve gıda israfını minimize ederek, gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam sunmayı hedefliyor.
Ücretsiz Help Step uygulamasıyla her adım bir bağış…
47 farklı şehirde 140’dan fazla kamu ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte gıda israfına yönelik faaliyetler yürüten GKD, kurumlara gıda atıklarını önleme konusunda destek oluyor. Kurulduğu günden bu zamana kadarki süreçte yürüttüğü faaliyetler doğrultusunda 35 tonun üzerinde gıdanın kurtarılmasında ve 80 bin ton karbon ayak izinin önlenmesinde aktif rol oynadı. Kurumlara düzenli olarak gıda bağışı desteği sağlayan GKD, 1.100.000 ihtiyaç sahibine kurtarılan gıdaları ulaştırdı. Dernek, Help Steps uygulaması üzerinden adımlarla da bağış topluyor. Böylelikle “ücretsiz adım bağışı” ile daha çok gıdanın kurtarılmasına ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına destek olunabiliyor.