Yuva “Kolay Hamur” İle Yeni Yıl Ekmeğiniz Hazır

0
200
Yuva “Kolay Hamur” ile yeni yıl ekmeğiniz hazır

Yılın son akşamını lezzet şölenine dönüştürmeye hazır olun. En sevilen hamur işleri, kahvaltılıklar, beş çayı tarifleri, tatlılar, aperatifler, sağlıklı ve besleyici lezzetlerin yuvası Yuva Maya, yeni yıl ruhunuzu sofralarınıza taşıyacak, eşsiz bir ekmek tarifi sunuyor. Üstelik, portakal aromasıyla damaklarda unutulmaz lezzetler bırakacak bu enfes tarifi, Yuva’nın yepyeni ürünü “Kolay Hamur” ile hazırlayabilirsiniz.

Sevdiklerinizle dolup taşan bir sofra, birbirinden enfes lezzetler… Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva, yeni yıl gecesi sofralarını en özel detaylar ile süslemek isteyen kullanıcılarına kuru meyveler ve portakal ile lezzetlendirilmiş, eşsiz bir yılbaşı ekmeği tarif sunuyor.

Yuva Kolay Hamur ile mutfakta işler yolunda!

170 yıla yakın tecrübesi ve deneyimi ile fırıncılık sektörüne hizmet eden Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, hamurun kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur ile yapılacak enfes bir tarifle daha karşınızda! 

Mutfakların pratik yardımcısı Yuva Kolay Hamur, yoğurma ve dinlenme süresini neredeyse yarı yarıya kısaltarak zamandan tasarruf etmenize ve sevdiklerinize daha çok zaman ayırmanıza yardımcı olacak. İşte, yeni yıl sofralarınızı renklendirecek yılbaşı ekmeğinin tarifi!

Gerekli malzemeler 

1 paket Kolay Hamur

500 g un 

1 paket Yuva Instant Kuru Maya

200 g su

75 g şeker

105 g tereyağı

2 adet yumurta

8 g tuz 

İç harcı için 

50 g kuru üzüm

50 g kuru kayısı

50 g kuru incir

90 g öğütülmüş ceviz 

1 adet portakal

Yapılışı

Un, maya, ılık su, şeker, yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve tuzu karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir ortamda hamur 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 45-60 dk mayalandırın.

İç malzeme için kuru üzüm, kayısı ve inciri küçük parçalar halinde doğrayın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Rendelenmiş kabuk, doğranmış üzüm, kayısı, incir ve öğütülmüş cevizi karıştırın. Hamuru, unlanmış tezgaha alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin. İç malzemenin homojen dağılabilmesi için, çok baskı uygulamadan yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün, yuvarlayın, tepsiye yerleştirin ve 5-10 dakika dinlendirin. Önceden 240 derece ısıtılmış fırında, fırın sıcaklığını 220 dereceye düşürerek yaklaşık 30 dakika pişirin, soğutun. (Fırının içine yanmaz kap ile su bırakabilirsiniz.)