Yeni Nesil Gıda Girişimi Naturiga Yatırım Turuna Çıktı

0
264
Yeni nesil gıda girişimi Naturiga

Türkiye’nin süper gıda ve sağlıklı atıştırmalık markası olarak dünyaya açılma hazırlığında olan yeni nesil gıda girişimi Naturiga yatırımcılarını arıyor.

Türkiye’nin en büyük kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinden yatırım turuna çıkan şirket, şirket paylarının %1,4’ünü yatırımcılara arz ederek 5 milyon TL fona ulaşmayı hedefliyor. Geçtiğimiz haziran ayında Almanya pazarına private label ilk test ihracatını yapan Naturiga, fonlamanın hemen sonrasında karışım ürünleriyle İngiltere pazarına online kanaldan giriş yapacak. Tura katılan tüm yatırımcılar, yatırım turunda aldıkları hisse oranı ile Naturiga’nın İngiltere’de kuracağı şirketin de ortağı konumunda olacaklar.

İnovatif, rekabetçi, tamamen vegan, glutensiz, fonksiyonel ve sağlıklı atıştırmalıklar üreten, ülkemizin büyük süpermarket zincirlerinde listelenen ilk süper gıda şirketi Naturiga paya dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. fonbulucu platformunda çıktığı yatırım turunda 7 Ekim 2022’ye kadar şirket paylarının %14,4’nün yatırımcılara arzıyla 5 milyon TL fona ulaşmaya çalışacak olan Türkiye merkezli girişim, fonlama sonrası güçlendireceği üretim ve pazarlama altyapısı ile mevcut ihracat taleplerini karşılamayı ve elde edeceği döviz geliri ile sürdürülebilir bir şekilde büyümeyi hedefliyor. Naturiga, halihazırda 158 milyar doları aşan ve 2026 yılında 209 milyar dolara ulaşması beklenen global süper gıda pazarına öncelikle İngiltere ve Almanya, sonrasında tüm Avrupa, ABD ve Körfez Bölgesi ülkeleri ile online/offline kanallardan giriş yapmaya hazırlanıyor. 

Yatırımcılara bedelsiz pay dağıtımı yapılacak 

Girişim şirketi, yatırım turunun başlama tarihi olan 8 Ağustos Pazartesi saat 10.00 itibari ile ilk 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %25 fazladan pay verecek. İlk 15 iş günü sonrasında, fonlama rakamı %100’e ulaşana kadar yapılan yatırımlarda ise yatırımcılar %15 fazladan pay sahibi olacak. Dağıtılacak bedelsiz paylar, kurucu ortaklardan Yılmaz Kekeç ve Tuba Yapıcak’ın paylarından oransal olarak dağıtılacak. Ayrıca tüm yatırımcılar, yatırım turunda aldıkları hisse oranı ile Naturiga’nın İngiltere’de kuracağı şirketin de ortağı olacaklar. Ayrıca tüm yatırımcılar, yatırım turunda aldıkları hisse oranı ile Naturiga’nın İngiltere’de kuracağı şirketin de ortağı olacaklar.

“Kitle fonlaması, büyümemizi destekleyebilecek ve global pazarlarda hızlı ilerlememizi  sağlayacak”

Kitle fonlaması ile yatırım arayışlarının nedenlerinden bahseden Naturiga Kurucu Ortağı Yılmaz Kekeç, “Naturiga olarak süper gıdaları tüketmenin doğal, yenilikçi ve kullanışlı birçok yolunu sunan, sağlıklı büyüyen, çok kanallı yapıya sahip, küçük bütçelerimize rağmen ciro ve marka bilinirliği olarak ciddi yol almış bir markayız. 2020 yılı toplam ciromuz 1,85 milyon TL idi. 2021 yılında bu rakamı  4 milyon TL’ye ulaştırmayı başardık. 2022 yılının henüz ilk altı ayında toplam ciromuz 2,79 milyon seviyesine gelmiş durumda. Yeni eklenen ürünlerin baz artış etkisi, yeni kanallar ve ihracat gelirlerinin başlamasıyla 2022 sonunda 7,9 milyon TL ciro öngörmekteyiz. Bununla birlikte büyük pazarlama kampanyaları ve bütçeleri ile bugünlere ulaşmadık; kulaktan kulağa yayılan ürün ve müşteri hizmeti kalitemiz ile ürünlerimizi kullanan kişilerin deneyimlerini memnuniyetle paylaşmaları sayesinde ciddi bir bilinirlik elde ettik. Kitle fonlaması, büyümemizi destekleyebilecek, global pazarlarda hızlı ilerlememizi  ve bu büyük pazar ekonomisinden pay alabilen bir marka olmamızı sağlayacak önemli bir adım. Bunu sadece yakıt olarak ihtiyacımız olan finansmanı bulabilmek değil, binlerce kişinin dahil olduğu bir tanıtım ve güçlenme fırsatı olarak da görüyoruz. Tura katılarak bizi destekleyen tüm yatırımcı ortaklarımızla birlikte yolumuz daha da açık olacak” dedi. 

Avrupa’dan sonra ABD ve Körfez Bölgesi’ne açılacak

Yatırım sonrası kısa ve orta vadedeki planları hakkında bilgi veren Yılmaz Kekeç, “2022 Haziran’da Almanya pazarına private label ilk test ihracatımızı yaptık. Ayrıca Almanya’da bulunan bir distribütör aracılığı ile kendi markalı Glutensiz Granola serimizi 3 binden fazla satış noktasına ihracata hazır duruma getirdik. Yeni alacağımız yatırımımızla özetle; ilk iki yıl içinde Almanya pazarına 140-200 bin paket arası granola hacmine ulaşacağımız ihracat için altyapımızı güçlendirmeye, istihdam artışına ve gerekli üretim ekipmanlarını almaya odaklanacağız. Ayrıca 2022 sonbaharında İngiltere pazarına fonksiyonel karışımlarımız ile online kanaldan giriş yapacağız. Tüm operasyonumuzu sade ve güçlü hale getirmek için üretim, depo ve ofis alanlarımızı tek ve daha geniş bir çatı altında toplayarak gelen talepleri karşılayabilecek şekle ulaşmayı hedefliyoruz. Uluslararası pazarlarda ürün satışının kolaylaşması için gerekli sertifikaların alınması da önceliklerimiz arasında” ifadelerini kaydetti.

Naturiga’nın ilk uluslararası fuar rezervasyonunun NOPE Londra 2022’de yapıldığını ve Goodbye Gluten ürün serisinin lansmanını bu fuarda gerçekleştirdiklerini söyleyen Kekeç, seri dahilindeki bir ürünün Avrupa En İyi Yeni Atıştırmalık Kategorisi Ödülü’ne layık görüldüğünü de sözlerine ekledi. Londra fuarı sonrası  Amerika’da faaliyet gösteren distribütörlerden talep almaya başlayan Naturiga, yatırım turunu takip eden ikinci yılın ardından  ABD ve Körfez Bölgesi ülkelerine giriş yapmayı planlıyor.