Tavuk Dünyası İkinci Üretim Tesisinin Temelini Attı

0
1568
tavuk dunyasi2

Yılın başından bu yana açtığı yeni şubelerle 200’ün üzerinde restorana ulaşan Tavuk Dünyası, Şekerpınar’daki üretim tesisine ek olarak Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösterecek olan 2. üretim tesisi inşaatının temelini attı.

Ayrıcalıklı konseptiyle yeme-içme sektöründe fark yaratan Tavuk Dünyası, kuruluşundan günümüze, ardında bıraktığı 7 yıllık süreçte kesintisiz büyümesini sürdürmeye devam ediyor. 2018 yılını Türkiye’nin farklı şehirlerinde açtığı 38 yeni restoran ve %55’lik bir büyüme oranıyla kapatan şirket, 2019 yılının başından bu yana lezzet noktaları haritasına eklediği yepyeni restoranlarla birlikte Ekim 2019 itibarıyla Türkiye’nin 50 şehrinde 204 şubeye ulaştı.

Şekerpınar’dakine ek olarak devreye alınacak üretim tesisinin temeli Başkent OSB’de atıldı

Tavuk Dünyası, yurt içinde giderek artan restoran sayısıyla birlikte; özellikle lojistik operasyonunu daha verimli hale getirmek üzere İstanbul Şekerpınar’daki üretim tesisine ek olacak şekilde Ankara Başkent OSB’de devreye alınacak 2. üretim tesisinin inşaatı için gerekli hazırlıkları tamamladı.

tavuk dunyasi logoTavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, Ankara’da faaliyete geçirilecek olan üretim tesisi konusunda şunları söyledi: “Ödüllü lezzetlerden oluşan zengin menümüzü, herkesin kendini iyi hissedebildiği bir restoran atmosferinde uygun fiyatlara sunuyor ve yılda 20 milyondan fazla müşteriyi ağırlıyoruz. Yılın başından bu yana açtığımız 31 yeni şubemizle şu anda Türkiye’nin 50 şehrinde restoranlarımız bulunuyor. Gerek büyüme hedeflerimiz kapsamında gerekse de lojistik operasyonumuzu daha verimli hale getirmek üzere Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni bir üretim tesisinin faaliyete geçmesi için çalışmalarımıza başladık ve ikinci tesisimizin temelini attık. Bu üretim tesisimizi de en kısa zamanda devreye alacak olmanın heyecanı içinde yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı sürüdürmekteyiz.”

Tavuk Dünyası, TE Mühendislik ile anlaştı

2020 Nisan ayı sonunda faaliyete geçirilmesi planlanan üretim tesisi; 9.000 m² arsa üzerinde 6.147 m²’lik inşaat alanından oluşuyor. Tavuk Dünyası, bu tesisinin yapımı için sektörde 20 yıllık deneyimiyle önemli projelerde imzası bulunan ‘TE Mühendislik’ile anlaştı. TE Mühendislik kurucu ortaklarından Özgür Özçalabı ve Egemen Pamukçu, Tavuk Dünyası’na kendilerine duydukları güvenden dolayı teşekkür ederek, yeni yatırımlarının uluslararası standartlarda kaliteli, yüzde 100 müşteri memnuniyeti ve sıfır iş kazası ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirileceğini belirttiler.

Tavuk Dünyası Hakkında

tavuk2011 yılında kurulan Tavuk Dünyası, bugün 200’den fazla restoranı ile tavuk ağırlıklı menülerini tüketicilerle buluşturuyor. Kurulduğu günden bu yana, tüketicilere alışılmışın dışında bir konsept sunan Tavuk Dünyası, Türkiye’de yeme – içme sektöründe kendisine yepyeni bir kulvar oluşturdu. Kendine özgü sosları ve uygun fiyatlı menüleri ile Tavuk Dünyası farklı damak tatları ve bütçelere sahip geniş topluluklara hitap ediyor.

Şekerpınar’da yer alan ortak üretim merkezi, yüksek hijyen standartları, denetim sistemi, başarılı dağıtım ağ ve karlı franchising modeli ile Türkiye’de yeme-içme sektörünün öncü firmalarından biri haline gelen Tavuk Dünyası, başarısını uluslararası boyuta taşımak amacıyla oluşturduğu “Gagawa” markasıyla birçok ülkede faaliyet göstermektedir.

2015 yılında Türkiye’nin önde gelen özel sermaye fonlarından Mediterra Capital ile ortaklığa giden Tavuk Dünyası, Mediterra Capital’in finansal ve stratejik desteğiyle daha da hızlı büyümeyi ve kurumsallaşma çalışmalarını dünya standartlarına taşımayı hedefliyor. Detaylı bilgi için www.tavukdunyasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.