Şeflerin Tercihi Teksüt

0
185
Şeflerin tercihi Teksüt

Teksüt, evlerdeki sofraların yanında profesyonellerin, otel ve restoranlardaki şeflerin de tercih ettiği süt ve süt ürünleri markası olarak öne çıkıyor. Beş yıldızlı oteller, restoranlar ve catering şirketlerinin de tercihini Teksüt lezzetleri oluşturuyor.

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri markalarından biri olan Teksüt’ün köklü deneyim ve modern üretim tekniklerinin buluşmasıyla ortaya çıkan ürünleri ev dışı tüketim alanlarında da yaygın şekilde tercih ediliyor. Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesinde 5 yıldızlı otellerin büyük bir bölümünde; restoran ve profesyonel mutfaklarda süt ve süt ürünleri ihtiyaçlarını karşıladıklarını aktardı. Murat Keleş en çok yoğurt, süzme yoğurt, ayran, tereyağı; beyaz, kaşar, çeçil, dil, örgü peynirleri ve UHT süt ürünlerinin talep gördüğünü paylaştı. 

Aşçılar kalitemize ve lezzetimize güveniyor 

Murat Keleş, yurtiçi turizmin yaz aylarında canlanmasının ardından sonbaharda özellikle okulların 1 haftalık ara tatiliyle hareketliliğin devam etmesiyle birlikte turizm tesislerinden Teksüt ürünlerine büyük talep geldiğini söyledi. Mutfak profesyonellerinin müşterilerini mutlu etmeye odaklandığının altını çizen Murat Keleş, “Şeflerin bu hassasiyetine kalite, lezzet ve tazelikle cevap veriyoruz. Bu nedenle Teksüt evlerde olduğu kadar profesyonel mutfaklarda da tercih edilen bir marka olarak öne çıkıyor” dedi.

Profesyonellerin değerlendirmelerini önemsiyoruz

Teksüt, başta Gönen yöresi olmak üzere Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin bereketli sütlerini işleyerek, 66 yıldır yüksek kaliteli süt ve süt ürünleri üretiyor. İhracatını 39 ülkeye çıkaran Teksüt sadece yerel lezzetlerin değil uluslararası kalitenin de adresi olmak için çalışıyor. Lezzette kaliteden ödün vermediklerini, profesyonel damaklara yönelik süt ve süt ürünleri tedariğini önemsediklerini dile getiren Murat Keleş, “Aşçı, şef ve ustalardan gelen öneri, talep ve geri bildirimler bizi besliyor. İşimizi sürekli geliştirmemize yardımcı oluyor. Bu kapsamda sadece Türkiye’de değil yurtdışında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uluslararası yarışmalara katılıyoruz, ürünlerimizin nasıl değerlendirildiğini takip ediyoruz. Aldığımız geri dönüşlere göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Bunun sonucu olarak da hem ödüller alıyoruz hem de en büyük başarı olan kalplerdeki ve mutfaklardaki yerimizi sağlamlaştırıyoruz” diye konuştu.

Avrupalı gurme şeflerin seçimi 

Avrupa’daki önemli şef ve gurmeleri bir araya getiren Uluslararası Lezzet Enstitüsü “2022 Tadım Değerlendirmesi” sonrasında Teksüt’ün üç farklı peynirine, ‘Superior Taste Award’, (Üstün Lezzet Ödülü) verdi.   Teksüt Krem Peynir 2019 yılında aldığı ödülü ikinci kez kazanırken, Teksüt Süzme Beyaz Peynir ve Teksüt Tam Yağlı Taze Kaşar da ilk kez Lezzet Ödülü’ne layık bulunarak Teksüt’ün lezzet ve üretim kalitesi de Avrupalı gurmeler tarafından tescil edildi.  ‘Üstün Lezzet Ödülü’ Uluslararası Lezzet Enstitüsü’nün Belçika’nın Brüksel’deki merkezinde Avrupa’daki 20 ülkeden ve 15 aşçılık ve içecek derneğinden aralarında Michelin ödüllü aşçıların da yer aldığı 200 şef ve sömeliyenin katılımıyla belirleniyor. Dünyanın dört bir yanındaki gıda ve içecek üreticileri tarafından gönderilen ürünler, kör tadım yöntemi ile test ediliyor ve duyusal analiz puanlarına göre sertifikalandırılıyor. Teksüt Krem Peynir tüm bu değerlendirme aşamalarından geçerek 2019 ve 2022 yıllarında iki kez üst üste ‘Superior Taste Award’ almaya hak kazandı.