Özsüt’ten Gerçek Bir Kruvasan Deneyimi

0
402
Özsüt’ten gerçek bir kruvasan deneyimi

Fransız mutfağında çıkıp tüm dünyaya yayılmış bir lezzet: ‘Kruvasan’…

Hamuru ve pişirme aşamalarıyla hazırlaması hayli zahmetli olan bu özel tat, Özsüt Select’in maharetli ustaları tarafından sabırla işleniyor, kat kat açılıyor, 24 saat soğuk bir ortamda dinlendiriliyor ve tam dört gün süren işlemin sonunda gerçek bir kruvasan deneyimine dönüşüyor.

Özel mimarisi, açık mutfak tasarımı ve canlı üretim konseptiyle Türkiye’de bir ilk olan Özsüt Select, fırından çıkar çıkmaz tadılabilen ve lezzetiyle baş döndüren kruvasanları ile kalpleri fethediyor.

Dört günde hazırlanan, ağızda dağılan eşsiz tat

Özsüt’ün İzmir’in Alsancak semtinde hayata geçirdiği konsept mağazası Select, Fransız pastacılık kültüründen esinlenen birbirinden lezzetli pastaları, çikolataları, milföyleri, macaronları, fırından çıkar çıkmaz tadılabilecek ekmek çeşitleri ve çıtır çıtır kruvasanları ile sektörde fark yaratıyor. Dünyanın en tanınmış pasta şeflerinden Karim Bourgi danışmanlığında oluşturulan Select menüsünün en sevilen tatlarından bol tereyağı ile hazırlanan, puf puf kabarmış kruvasanlar orijinal Fransız kruvasanlarını aratmıyor. Yüzde yüz tereyağı kullanılarak özenle üretilen ve her gün taze olarak sunulan bu eşsiz lezzet, Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından sabırla işleniyor, kat kat açılıyor ve soğuk ortamda tam 24 saat dinlendirildikten sonra pişiriliyor. Ağızda dağılan lezzeti ile damaklarda iz bırakan kruvasanların servis edilir hale gelmesi ise tam dört gün sürüyor. Özsüt Select, Sade, Frambuazlı, Bademli, Lotus BisküviliFıstıklı, Tiramusulu ve Füme Kaburga Cheddarlı olmak üzere her zevke hitap eden çeşitleri ile misafirlerine gerçek bir kruvasan deneyimi yaşatıyor. 

Kruvasan arası lezzetler

Select’te keşfedeceğiniz yeni tatlar arasında kruvasan arası lezzetler de bulunuyor. Antep fıstığı, tatlı lor ve Özsüt frambuaz reçeli ile hazırlanan Lor & Reçel, zeytin pesto, dana jambon, taze roka ve tulum peynirinin birlikteliğinden oluşan eşsiz tat Jambon Tulum,                                                                                                                                                                             somon füme, kırmızı soğan, kapari gibi lezzetleri buluşturan Somon Fümeli, fesleğenli yağ ve mozzarella peynirli Caprese, humus ve çıtır pastırmanın benzersiz uyumu Humuslu,  avokado, göz yumurta ve nar taneleri ile sunulan Avokado menüde yer alan kruvasan arası lezzetlerden. Ayrıca Yumurtalı kruvasan da sabah kahvaltısına renk katacak alternatiflerden. 

Select’te birbirinden leziz kruvasanlar dışında, geniş kahvaltı alternatifleri, yumurta çeşitleri, atıştırmalık tatlar, sandviçler, salatalar, pastalar, çikolatalar, milföyler, macaronlar, ekmek çeşitleri ile birlikte akşama özel gurme lezzetleri bulmak mümkün. Ayrıca Select menüsüne özel, alanında uzman gelato şefi danışmanlığında, günlük çiftlik sütü ve taze meyvelerle hazırlanan gelato dondurma çeşitleri ise mutlaka denenmesi gerekenler arasında.