Çocukları Zararlı Atıştırmalıklardan Kurtaracak Leziz ve Pratik Tarifler

0
441
MURATBEY

 Çocuklara peyniri sevdirirken, hem eğlendiren hem de bağışıklıklarını güçlendirmeye yardımcı olan Muratbey, yaz aylarında çocukları zararlı atıştırmalıklardan koruyan özel tarifler hazırladı.

Özellikle bağışıklığı destekleyen Misto, Kaymaklı ve Burgu Plus peynirlerle hazırlanan birbirinden leziz ve pratik tarifler ebeveynlerin kurtarıcısı oluyor.  

Sıcaklar etkisini arttırırken çocuklarda beslenme alışkanlıkları daha önemli bir hal alıyor. Bu dönemde çocuklarda sıcakların da etkisiyle iştahsızlık görülebilir veya boş zamanlarında zararlı atıştırmalıklara yönelebilirler. Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, özellikle yaz aylarında çocukları için hem sağlıklı hem de besleyici tarifler arayışında olan anne babalara şu tavsiyeleri verdi; “Çocuğa yemesi gereken besinleri kolay yiyebileceği, seveceği şekilde hazırlamak ve sunmak çok önemlidir. Hastalıklara karşı bağışıklığı destekleyen D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerle hazırladığınız atıştırmalıklarla çocuğunuzun ihtiyacı olan ekstra vitamin takviyesini de sağlayabilirsiniz. Sandviç, omlet, salata veya makarna gibi çocuğunuzun en çok sevdiği yiyecekleri sağlıklı ve eğlenceli sunumlarla pratik bir şekilde hazırlayabilir ve çocuklarınızı zararlı atıştırmalıklardan koruyabilirsiniz.”

Sevimli hayvan şekillerinden oluşan D vitamini ile zenginleştirilmiş Muratbey Misto, dünya çapında lezzeti belgelenmiş Muratbey Burgu Peynir, peynirin eğlenceli hali Muratbey Topi ve az tuzlu Muratbey Sürmeli Peynir gibi peynirler ile çocuklara eğlenceli ve besleyici öğünler hazırlayabilirsiniz. Muratbey Plus ve Muratbey Misto ürünlerinin 100 gramı, 5 mikrogram D vitamini içeriyor. Bu ürünlerin sadece 100 gram tüketilmesi ile T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’ne (TÜBER) göre 2 yaş üstündeki tüm bireyler için önerilen günlük D vitamini gereksiniminin %33’ü karşılanıyor. Muratbey Plus ve Muratbey Misto peynirler, benzersiz lezzetleriyle birlikte çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu ekstra vitamin takviyesini de sağlamış oluyor.  

Muratbey’den, çocukları ve ebeveynleri mutlu edecek sağlıklı tarifler: 

KAVRULMUŞ SUSAMLI PEYNİR TOPLARI

 İçindekiler
: 8-10 adet Muratbey Misto peynir, 100 gr. Muratbey Plus Taze peynir, 100 gr. Muratbey Lor peyniri, 7-8 adet ceviz içi, 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı, 1 kâse kavrulmuş susam

Hazırlık: 20 dakika Porsiyon: 4 Kişilik

Yapılışı: Bir karıştırma kabına whey protein açısından zengin ve az tuzlu Muratbey Lor peyniri, D vitaminiyle zenginleştirilmiş Muratbey Plus Taze peynir, iri doğranmış ceviz içi ve zeytinyağı karıştırıp ezme haline getirelim. Hazırlanan ezmeden parçalar koparıp peynir topları hazırlayalım. Her bir peynir topu kavrulmuş susam içerisinde yuvarlayarak her tarafını susam ile kaplayalım. Peynir topları 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra üzerlerine Muratbey Misto peynir figürleri kürdan ile tutturup servis edelim. Afiyet olsun. Tarif için Neval Coşkun’a teşekkür ederiz.


 MİSTO’LU YUMURTALI ILIK SANDVİÇ

İçindekiler: Kişi başı 1 dilim tost ekmeği ya da düz bir dilim ekmek ( kenarlarını keserek alabilirsiniz) Her dilim için 1 yumurta +2 çorba kaşığı tuz ve 4-6 adet Muratbey Misto Peynir. Fındık kadar Muratbey Tereyağı. 

Yapılışı: Tava ısınırken,  bir kâsede yumurtayı ve sütü çatalla karıştıralım. Tavaya tereyağını koyup erir erimez yumurtayı üzerine dökelim. Henüz sulu suluyken tam ortaya ekmek dilimini yerleştirelim. Katılaşan kenarları bir spatula yardımıyla dilime sarar gibi katlayalım. Alttaki yüzü üste getirip, ocağı iyice kıstıktan sonra dilimin büyüklüğüne göre Muratbey Misto’ları dizelim. Biraz bekletelim, yumuşayınca ılık ılık servis edelim. Afiyet olsun. Bu leziz tarif için Benan Ünal’a teşekkür ederiz.

MAC AND CHEESE


 İçindekiler: 
1 su bardağı Muratbey Rende Mozarella Peyniri, 500 ml süt
 200 ml (1paket) krema, 1/2 paket dirsek makarna ya da istediğiniz herhangi bir makarna, Tuz

Üzeri İçin: Muratbey Naturena Herban, ekmek kırıntısı (Panko) veya galeta unu

Hazırlık: 15 dakika Pişirme: 40 dakika Porsiyon: 2 kişilik

Yapılışı: Tencereye makarna, süt, krema, tuz ve Muratbey Rende Mozarella peynirini ekleyelim. Ocağa alalım ve makarnalar sütü tamamen çekip büyüyünceye kadar sıkça karıştırarak 20-30 dakika pişirelim. Makarnalar pişince bir fırın kabına alalım, üzerine ekmek kırıntılarını serpelim ve en üste Muratbey Naturena Herban peynirinden koyalım. Peynir eriyip ekmek kırıntıları da kızarıncaya kadar fırına verelim. 180° C ‘de 8-10 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun. Tarif için Zehra Yılmaz’a teşekkür ederiz.


BURGU’LU WRAP


 İçindekiler: 
Muratbey Burgu Plus Peynir, 1 yumurta, 1-2 yemek kaşığı süt, 3 küçük domates, 1 avuç roka, tuz ve biber

Hazırlık: 45 dakika Pişirme: 10 dakika Porsiyon: 3 kişilik

Yapılışı: Yumurtayı kırın ve bir kâseye koyun. Sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte çırpın. Küçük bir tavaya biraz yağ ekleyin ve orta-yüksek ateşte ısıtın. Çırpılmış yumurtayı tavaya koyun. Kıvam alana kadar bekleyin.Domatesleri yıkayın ve dilimler halinde kesin.Rokayı hazırlayın. Omleti bir tabağa koyun. Yarısına domates, roka ve Muratbey Burgu Plus Peynirini koyarak omleti kapatın. Afiyet olsun.

Peynirle hazırlanan çok sayıda sağlıklı ve lezzetli yemek tarifi için:
 https://www.muratbey.com.tr/Tarifler