Lezita Ege’nin İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde İlk Beşte 

0
350
lezita

Türkiye’nin en sevilen piliç eti markalarından Lezita, Ege’nin dev şirketleri arasında gösterildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO), şirketleri üretim ve satış performanslarına göre değerlendirdiği İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında Lezita ilk beşte yer aldı.

Lezita, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından gerçekleştirilen Ege’nin İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında bölgenin en büyük 5 firması arasında yer aldı. Lezita, şirketlerin üretim ve satış performanslarına göre değerlendirildiği çalışmada 5. oldu. Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, EBSO’nun her yıl gerçekleştirdiği İlk 100 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 5. sırada yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Ergül, “Bugün Türkiye’de beyaz et sektörünün en büyük oyuncularından biriyiz. İleri işlenmiş pratik ürünlerde lider markayız. Yaklaşık 3500 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz. 2021 yılını 4.4 milyar TL ciro ile tamamladık ve bir önceki yıla göre %70’lik artış sağladık. 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. 2021 yılında ihracatta 75 milyon dolarlık ciroya ulaştık. Pratik piliç ürünleri kategorisinde Türkiye’nin en çok ihracat yapan markasıyız. 2022’de ihracatta hedefimiz 125 milyon dolar” diye konuştu.  

“Lezita global bir gıda marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor”

Lezita’yı bir gıda markası olarak konumlandırdıklarını vurgulayan Mesut Ergül, “Abalıoğlu Grubu’ndan aldığımız gücün yanı sıra dinamik ve genç ekibimiz, sürdürülebilirlik odaklı iş stratejimiz sayesinde kurulduğumuz günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. Üretime ve yatırıma her koşulda ve kesintisiz devam ediyoruz. 2022 yılında tüm yatırımlarımızın değeri 50 milyon euro’yu bulacak. Bunlardan en önemlisi geçtiğimiz yıl yatırım kararı aldığımız Kahramanmaraş Üretim Tesisi. Tesisimizin temelini yılın üçüncü çeyreğinde atacağız. İki yıl sonra devreye alınacak tesisimizle kapasitemiz iki katına çıkacak. Bu yatırım hem Türkiye beyaz et sektörüne ivme kazandıracak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Lezita global bir gıda marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.