Dünyanın Önde Gelen Fındık Sanayi Ve İhracat Kuruluşu BALSU GIDA Halka Arz İçin SPK Başvurusunu Yaptı.

0
410
DURAK FINDIK, FINDIK PAZARINDAKİ LİDER

44 yıllık tecrübesiyle sektörünün önde gelen fındık sanayi ve ihracat kuruluşu Balsu Gıda Sanayi   ve Ticaret Anonim Şirketi (Balsu Gıda), şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu. Halka arzda lider aracı kurum olarak Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Ak Yatırım) yetkilendirildi. 

Balsu Gıda, sermayesinin %20’sinin halka arzı için 13 Mayıs 2022 tarihinde SPK’ya başvurdu.

2021 yılı verilerine göre sektörünün millî sermayeli en büyük Türk kuruluşu olan Balsu Gıda’nın kökleri 1978 yılına dayanıyor. 

Millî sermayeli en büyük Türk kuruluşu olarak, fındıkta, ihracatın da en büyüğü olan Balsu Gıda, fındık sektöründe yaşanan yenilikçi değişimlere ve dönüşümlere de öncülük ediyor. 

Tedarik zincirinde sürdürülebilirliği arttırma konusundaki çok yönlü yaklaşımlarıyla, Sakarya ve Ordu’daki ileri teknolojilerle donatılmış üretim ve lojistik tesisleri, 6 bölgesel alım merkezi, Türkiye, ABD, Almanya ve Hong Kong’daki doğrudan satış ofisleri ile, sektöründe öncü ve önder konumda olan Balsu Gıda, “kalite kontrolüne değil, kalite üretimine” odaklı felsefesiyle dünyanın “en iyisi” olma yolculuğunu kararlılıkla sürdürüyor.

Balsu Gıda: “Dünyanın ‘en iyisi’ olma yolculuğumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Balsu Gıda’dan halka arz başvurusu nedeniyle yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Fındıkta, Türkiye’nin millî sermayeli en büyük Türk kuruluşu ve ihracatçısı olarak, halka arzdaki en büyük amaç ve hedefimiz kurumsal yapımızı güçlendirerek, dünya pazarlarındaki varlığımızı daha da geliştirmektir.

Gelirlerinin %79’u ihracat kaynaklı olan ve son 5 yılda ciro bazında %247 büyüme başarısı göstermiş bir kuruluş olarak, mali hedeflerimiz kadar sosyal sorumluluklarımıza da büyük önem veriyor, fındığın çevresel etkileri en aza indirgenmiş yenilikçi ve iyi tarım uygulamaları ile elde edilmesini sağlıyoruz. 

Balsu Gıda olarak, ayrıca, ilgili kamu kurumları, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlarla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz çok sayıda özel projeyle fındık üreticilerinin gelişimine de katkı sağlıyoruz.

Servis sunduğumuz ve birlikte çalıştığımız iş ortaklarımıza ve ait olduğumuz gezegene bağlılığımızı gösteren, genlerimize işlemiş ilkelerimizle sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği, ürün izlenebilirliğini ve iş sağlığı ve güvenliğini teşvik ederek tedarik zincirinde sürdürülebilirliği arttırma konusunda çok yönlü bir yaklaşım sergiliyoruz.”