Lezita yenilikçi ürünleri ile Anuga Lezzet Fuarı’nda

0
1612

Lezita yenilikçi ürünleri ile Anuga Lezzet Fuarı’nda

Yeni ihracat pazarlarıyla yurtdışı satış ağını genişleten Lezita, yenilikçi ürünlerini dünyanın en büyük Gıda, Yiyecek ve İçecek Fuarı Anuga’da dünya devleri ile buluşturdu. Abalıoğlu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil100 yıldır dünyada yiyecek ve içecek trendlerini belirleyen Anuga Fuarı sayesinde özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile iş ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen piliç eti markalarından Lezita, fuarda ‘Nutiritiously Delicious’ mottosu ile ürettiği ürünlerini tanıttı. Lezita, 5-9 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen fuarda; yenilikçi bakış açısı ile ürettiği parça piliç ürünlerini ön plana çıkarırken köfte, döner, şarküteri piliç ürünlerini de gıda devlerinin beğenisine sundu.

İzmir-Kemalpaşa fabrikalarında ürettikleri piliç eti ürünlerini 39 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Mustafa Özdil “Yılın ilk altı ayında ihracatta, geçen yıla göre yüzde 60’ın üzerinde büyüme kaydettik. Lezita olarak diğer firmalardan daha farklı bir strateji ve iş planı uyguluyoruz. Türk kanatlı et sektörü dünyada sınırlı sayıda ülkeye açık. Irak odaklı bir ihracat pazarımız var. Dünyanın en büyük ithalatçı bölgesi Körfez Ülkeleri’ne özgü ürünler geliştirdik ve kurumsal bayilikler oluşturduk. Anuga Fuarı sayesinde özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile iş ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Anuga gibi fuarlar yeni iş birlikleri için önemli fırsatlar sağlıyor”

Körfez Bölgesi’nde lider Türk markası olmayı hedeflediklerini kaydeden ÖzdilAyrıca, katma değeri yüksek olan ve tüketiciye avantaj kazandıran ileri işlenmiş ürün gruplarını geliştirip ihraç pazarlarına sunmaya önem gösteriyoruz” diye konuştu.İhracat faaliyetlerini yürütürken Lezita markası ve ürünlerini en iyi şekilde temsil edecek ve uzun vadeli iş ortakları ile çalışmaya özen gösterdiklerini dile getiren Özdil “Farklı ülkelerdeki satışlarımız için ilgili pazarın gereksinim ve tüketim trendlerine göre ürünler ve satış aksiyonları geliştiriyoruz. Düzenli olarak katıldığımız fuarlar, geliştirdiğimiz yenilikleri sergilemek ve yeni iş birlikleri geliştirmek konusunda önemli fırsatlar sağlıyor. Mevcut pazarlarımızda elde ettiğimiz büyümenin yanı sıra yeni ihracat pazarlarıyla yurtdışı satış ağımızı genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenilikçi ürünleri 100 yıldır dünyanın beğenisine sunuyor

Gıda sektöründe küresel trendleri belirleyen ve bu yıl 100. yılını kutlayan Anuga Lezzet Fuarı, 5-9 Ekim tarihlerinde dünyanın gıda devlerini bir yine bir araya getirdi. 7.000’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda; 10 fuar ve 11 trend temasının yanı sıra çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Fuarda, lüks yiyecekler, dondurulmuş gıdalar, et, soğuk ve taze yiyecekler, süt ürünleri, ekmek ve hamur işi, içecekler, organik besinler, sıcak içecekler ve mutfak konseptleri ziyaretçilerle buluştu.