İzmir Gastrofest, 5. Yılında“Geleceğe Miras Iı: Tatlı Ve Tuzlu Su Kaynaklarımız” Temasını Tartışıyor

0
274
İZMİR GASTROFEST, 5. YILINDA

Her geçen yıl güçlenerek büyüyen İzmir GastroFest, beşinci yılında ‘Geleceğe Miras II: Tatlı ve Tuzlu Su Kaynaklarımız’ temasıyla su rezervleri ve deniz yaşamı konusunu gündeme getiriyor. 16 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikasında gastronomi tutkunları, konu üstüne çalışan uzmanlar, ulusal ve uluslararası şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleri bir araya geliyor.

Gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiren İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, beşinci yılında yurt içinden ve yurt dışından gastronomi kültürü ve su rezervlerinin kullanımı üzerine düşünen, üreten birbirinden değerli isimleri ağırlıyor. Bu yıl ‘Geleceğe Miras II: H2O Tatlı ve Tuzlu Sular’ temasıyla düzenlenecek olan İzmir GastroFest, denizlerimize ve su kaynaklarına yönelik toplumsal hoyratlığa dikkat çekerek daha iyi bir gelecek ve daha yaşanılabilir bir dünya için neler yapılabilir ekseninde sektörün paydaşlarını bir araya getiriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Barilla, Getir Yemek, Mey Diageo, Metro, Pepsi, Öztiryakiler, Eker, Kavlak Zeytinyağları, Hürriyet Gazetesi ve Salt İletişim sponsorluğunda ITALTUR M.I.C.E tarafından düzenlenen festivalde çevresel sürdürülebilirlikten küresel sıcaklık artışlarına, mevcut su kaynaklarından içilebilir suya ulaşıma kadar birçok konu masaya yatırılacak.

Festivale katılan tüm ziyaretçiler, Od Urla, Amavi, Gia Urla, Seçkin Et, Muranos, Zai Yaşam, Kürkçü Dükkanı, Özsüt Select, Cartel, Deli Gibi, Ragyu Kasap, Hus, Nuup, Mezzaluna, Alliance, Feyz Çiftliği Gurme, Dedemin Bahçesi gibi ünlü markaların şefleri ile bir araya gelerek özel olarak hazırladıkları lezzetleri deneyimleme fırsatı bulacaklar. Claudio Chinali,  Melih Demirel, Can Aras, Serkan Anavatan ,Pelin Çakar Bingül , daha birçok ünlü şefin konuk olacağı etkinlik programında söyleşiler, atölye çalışmaları ve su tadımları yer alacak.

5. İzmir GastroFest kapsamında, Londra’nın ünlü Darjeeling Express restoranının sahibi ve şefi, Business Insider, Vogue ve Evening Standard gibi birçok dergi ve gazete tarafından yeme-içme dünyasının en etkileyici kişileri arasında yer alan Asma Khan, Fransa Ocean Lab kurucusu oşinograf Nicholas Jouannesu, WWF Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nafız Karadere, görsel sanatçı ve küratör Barbara Anna Husar, yemek kültürü araştırmacısı Gamze İneceli, bağımsız belgeselci Priya Thuvassery ve TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu festivalin ana konuşmacıları arasında. Şef Osman Sezener, Mey Diegeo Kurumsal İletişim Müdürü Hazan Aydın Yeşilova ve Metro Türkiye Gıda Kategori Grup Müdürü Mesut Doğukan çevre bilimci ve Good4Trust.org kurucusu Uygar Özesmi ve SlowFood hareketinin liderlerinden Defne Koryürek ise Müge Akgün’ün moderatörlüğünü üstleneceği ‘Su ve Yaşam: Yeniden Bakış’ başlıklı panelin konuşmacıları olarak yer alacak.

Tüm gün boyunca İstanbul ve İzmir’in ünlü restoranları ve üreticilerinin birbirinden lezzetli ürünlerini paylaşacağı ve sürpriz tadımlar ile renklenecek festiival gastronomi meraklılarını sektörün önemli isimleri ile buluşturacak. 5. İzmir GastroFest ile ilgili tüm bilgilere izmirgastrofest.com.tr ve izmirgastrofest instagram hesabından ulaşabilir, biletlerinizi https://www.biletix.com/performance/1V402/001/TURKIYE/tr adresinden temin edebilirsiniz.