Fomilk, Genç Baristaları SCA Türkiye Folatte Art Şampiyonası’nda Buluşturdu

0
288
Folatte Art Şampiyonası,

Kahve Dünyası’nın Ünlü İsimleri Jüri Koltuğunda

Fomilk’in sponsorluğunda ilk kez düzenlenen SCA Türkiye Folatte Art Şampiyonası,  21 Mayıs’ta Kanyon AVM’de gerçekleşti. 24 yarışmacının katıldığı, keyifli ve heyecan dolu anlara ev sahipliği yapan organizasyonda; kahve dünyasının bilinen isim ve şampiyonları Pınar Mısırdal, Defne Ceyda Okay, Hakan Gültekin, Kerem Küçükoğlu yanı sıra, SCA ekibinden Aslı Yaman ve Ashkan Faraji gibi isimler jüri üyeliği yaptı. 

Zar ile Belirlenen Desenler Yarıştı

3 tur ve 22 müsabakadan oluşan yarışmaların her biri toplam 5 dakika sürdü. Yarışmacıların hazırlaması beklenen ve zar ile belirlenen desen, ilk turda Fomilk Yulaf, ikinci turda Fomilk Badem, Yarı Final turunda ise Fomilk Soya kullanılarak hazırlandı. En fazla oy alan fincanın sahibi bir üst tura geçme hakkı kazandı. Final turunda ise, üç yarışmacı aynı anda yarışarak, zar atışı olmaksızın, Fomilk Yulaf kullanarak Rosetta desenini oluşturmaya çalıştı. 

Yarışma katılımcılarından Sametcan Genç birinci, Emre Özkaya ikinci, Mustafa Baga ise üçüncü oldu. Genç baristaların heyecan dolu rekabeti seyircilerin nabzını yükseltirken, izleyenler Fomilkbar’da keyifli bitkisel bazlı içecekler yudumlama fırsatı buldu.

Fomilk Halka İlişkiler Müdürü Ferit Koen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler için çok keyifli bir yarışmayı geride bıraktık. SCA Türkiye ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonun her yıl gerçekleşmesi ve hatta geleneksel hale gelmesini çok istiyoruz. Gelecek vadeden, birbirinden heyecanlı ve yetenekli genç baristaların, bitkisel bazlı içeceklerle yaptığı latte art’ları görmek bizleri çok memnun etti.” şeklinde konuştu.