Domino’s’a Bir Effie Ödülü Daha!

0
299
Domino’s’a bir Effie Ödülü daha

360 derece pazarlama yaklaşımıyla fark yaratan Domino’s, tam 14 yıldır pazarlama ve reklam etkinliği alanında dünyanın en prestijli yarışması olarak kabul edilen Effie Awards’tan bu yıl da ödülle döndü.  Domino’s, 2021’de marka yüzü Enis Arıkan’la yürüttüğü “Makarnos” kampanyasıyla  restoran kategorisinde “Bronz Effie” ödülüne layık görüldü.

Dünya çapında 55 ülkede, European Association of Communciation Agencies (EACA)’ya üye Reklam Ajansları Dernekleri ve Reklamveren Dernekleri tarafından ortak olarak düzenlenen dünyanın en prestijli pazarlama ve reklam etkinliği yarışması Effie Awards sonuçlandı. Domino’s, 2022 Effie Awards Türkiye’nin restoran kategorisinde geçtiğimiz yıl inovatif lezzeti “Makarnos” için geliştirdiği kampanyayla “Bronz Effie” ödülünün sahibi oldu. Marka “Dönerli Lezzetler” kampanyasıyla 2021 Effie Awards Türkiye’de de aynı ödülü almaya hak kazanmıştı.

Domino’s, geçen yıl ürün gamına dahil ettiği Makarnos’un sosyal medya tanıtımında yüksek erişimli influencer’lere yer vermiş, 24, 25, 26 Mayıs tarihlerindeki kişiye özel teaser video çekimlerini “27 Mayıs’ta reklamı bekleyin” mesajıyla gerçekleştirmişti. Makarnos’un lansmanı ise 2019’dan beri markanın yüzü olan başarılı oyuncu Enis Arıkan ile yapılmıştı. Makarnos’un eğlenceli reklam filminde de Enis Arıkan rol almıştı. 

Ödül hakkında konuşan DP Eurasia Group Pazarlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Pınar Lafçı Togay, “İnovatif lezzetleriyle ürün gamını her geçen gün geliştiren, pazarlama kampanyalarını 360 derecelik yenilikçi bir anlayışla yöneten Domino’s olarak, tüketicilerimizin beklentileri ve onlardan aldığımız geribildirimler, kusursuz bir müşteri deneyimi yaratmak adına bize en doğru yolu gösteriyor. Aldığımız ödüller ise ilerleme motivasyonumuzu pekiştirerek bize güç kazandırıyor. Lokalle sınırlı kalmayan, küresel bir endekse etki eden Effie Awards Türkiye’den bu yıl da ödülle dönmenin mutluluğu içerisindeyiz. Başta Enis Arıkan olmak üzere desteklerini hiç esirgemeyen iletişim ajanslarımız Alametifarika, People, Aka Dijital, SEM, Etcetera ile Contactplus’a ve bu değerli organizasyonda emeği geçen herkese  çok teşekkür ediyoruz” dedi.