Banvit BRF, Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun Yeni Üyesi

0
389
Banvit BRF, Surdurebilir Gida Platformu’nun Yeni uyesi

Herkes için sağlıklı, güvenilir ve daha iyi gıda hedefi doğrultusunda gıda sistemlerinde değişimi hızlandırmak amacıyla kurulan “Sürdürülebilir Gıda Platformu” yeni üyeleri ile büyümeye devam ediyor…

Toplumsal yatırımlarında sürdürülebilir gıda ve gıda israfına odaklanan Banvit BRF, Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun üyeleri arasına katıldı. Banvit BRF CMO’su Yasemin Gürleroğlu, sürdürülebilirlik ve gıda israfının önlenmesi konusundaki çalışmalarının, Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun hedefleriyle örtüştüğünü ve bu işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek; ”Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde optimize ediyoruz. Doğadaki ayak izimizi azaltmak üzere eğitimden tasarruf tedbirlerine, enerjiden geri dönüşümlü ambalajlara, hayvan refahından atık yönetimine kadar uzanan, farklı alanlarda uygulamalarımız var. Son olarak eğitim alanında Akıllı Çocuk Sofrası projemizin yeni etabını başlattık. Bu projemiz kaynakların verimli kullanımı, gıda israfı ve doğru beslenme konusunda toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor” dedi.

Gıda sektörüne, sorumlu üretim-tüketim mottosuyla ve bütünsel bir yaklaşımla öncülük etmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Gıda Platformu, gıda ekosisteminin kapsayıcılığı ilkesi ile değer zincirinde yer alan tüm kurumlarla birlikte çalışmayı hedefliyor. Gıda sistemlerinin daha iyi gelecek amacı ile sürdürülebilir olmasını hedefleyen kurumların bir araya geldiği platform Sürdürülebilir Tedarik Zinciri, Gıdada Döngüsellik, İklim Değişikliği ve Kaynak Yönetimi, Sorumlu Tüketim ve Sağlıklı Beslenme ve Dönüşüm Liderliği olarak 5 ana konuda çalışmalar yapıyor.