Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde Pandemi Sonrasında Gıdanın Geleceği Konuşulacak

0
1483
Sürdürülebilir gıda zirvesi

Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 22 Ekim’de düzenlenecek.

Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, 22 Ekim’de düzenlenecek ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’; dünyadan ve Türkiye’den öne çıkan isimlerin katılımıyla pandemi sonrasında gıda sistemlerindeki gelişme ve beklentileri mercek altına alacak.

Zirve herkese açık ‘online’ etkinlik olarak düzenlenecek .

Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS tarafından her yıl Dünya Gıda Günü’nde gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’ altıncı yılında; tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında mevcut gıda sistemlerindeki durumu mercek altına alacak. Sağlıklı, ulaşılabilir ve güvenilir gıda hedefine ulaşmak için aşılması gereken engeller, olası riskler ve çözüm önerileri ekseninde gıda sistemlerinde değişimin kodlarına odaklanacak.

Önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum dahil değişimde kilit rol oynayan tüm paydaşların katılımıyla gerçekleşecek zirvede; sektörün karşı karşıya olduğu mevcut ve olası zorluklara karşı çözüm önerileri tartışılacak. Zirvede, İnovasyon ve Teknoloji, Sürdürülebilir Gıda Perakendeciliği, Şeffaf ve Sorumlu Tedarik Zinciri, Sürdürülebilir Tarım, İklim Değişikliği ve Kaynak Verimliliği, Beslenme, Gıda Atıkları, Sorumlu İletişim ve Pazarlama, Sürdürülebilir Büyüme ve Kârlılık, Yasalar ve Yönetmelikler başlıkları altında sektör paydaşları karşılıklı görüş alışverişinde bulunacak.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin öne çıkan konuşmacıları arasında; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, sürdürülebilir gıdayı odak noktasına alan BCFN Foundation’ın Araştırma Bölüm Başkanı Dr. Marta Antonelli, Bangkok’un ilk sıfır atık restoranı Haoma’nın şefi Deepkanker Khosla, Aromsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yasa, P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Onur Yaprak, İstegelsin CEO’su Sedat Yıldırım, Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Metro Türkiye Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, Barilla Ticari Pazarlama Müdürü Şefik İnan, Tat Gıda Genel Müdürü Oğuz Aldemir, TİGEM Genel Müdürü Ayşin Işıkgece, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler, Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Pınar Kategori Pazarlama Müdürü Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, UNILEVER NAMETRUB Dondurma, İçecek ve Gıda Başkan Yardımcısı Özgür Kölükfakı yer alıyor.

İş dünyasının desteği sürüyor

6. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin ana sponsorları Aromsa, Fairy, İstegelsinÜlker, Migros ve Pallsgard .Zirveye Barilla, Metro ve Pınar Platin sponsor; Aroma,Balparmak, Cargill, , g2mEKSPER,Golf,İreks, KİB (Karadeniz İhracatçı Birlikleri),Tat ise Gold sponsor olarak destek verecek.

Bu yıl herkese açık ‘online’ etkinlik olarak yapılacak Sürdürülebilir Gıda Zirvesi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.surdurulebilirgidazirvesi.com/ internet sitesi üzerinden erişebilir, program detaylarını takip edebilirsiniz.