Reis, TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesini Aldı

0
885
REİS TSE_COVİD_19_GÜVENLİ_ÜRETİM_BELGESİ

Dünyada dört kıta da 26 ülkeye ihracat yapan Reis Gıda, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ almaya hak kazandı.

Dünyada dört kıta da 26 ülkeye ihracat yapan Reis Gıda‘ nın kuruluş mottoları arasında; çalışanlarının sağlığı ve güvenliği ile kalite ve hijyen standartlarını ön planda tutmak var.

Covid-19 Kapsamında Gerçekleştirdiği üst düzey hijyen tedbirleri, bilgilendirici kitapçıkları, personel eğitimleri, üretim, yemekhane, dinlenme alanları, lojistik ve personel servislerindeki uygulamaları ve tüm paydaşların sağlığını gözeten çalışmaları ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘nın önderliği ile TSE tarafından yayınlanan “Covid- 19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu“nda belirlenen tüm kritlere uygunluğu denetlenerek COVID-19 Güvenli Üretimi Belgesini alan firmalar arasında yer aldıklarını ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun; topluma karşı yükümlüklerin yerine getirilmesi Konusunda COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi‘ nin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

“ 39 yıldır tarladan sofraya gıda güvenliğini misyon edinerek gıdanın üretiminden tüketimine kadar olan arz zinciri boyunca her aşamada; hijyen, kalite ve izlenebilirliğini sağlayarak çevreye ve topluma duyarlı bir marka olduk” diyerek sözlerine devam etti.

İçinden geçtiğimiz bu zorlu salgın sürecinin ilk gününden itibaren Dünya standartlarında tedbirler alarak Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tüm aksiyonları uyguladık. Pandemi süresince aldığımız önlemler ve gerçekleştirdiğimiz hijyen standartları ile insanların sağlık yönünden; güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak için üretimini yaptığımız güvenilir gıdayı, erişilebilir gıda haline getirmek için daima çalıştık.

Çevreye ve topluma duyarlı olan marka kimliğimizle kalite ve gıda güvenliğinden taviz vermeden; üretmeye, ihracatımızla da ülke ekonomisine katkı sağlamaya ve tüketicilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz diye konuştu.

Gıda Güvenliği ile ilgili diğer haberlerimiz için tıklayınız.