Özsüt Ekmekleri Ramazan Sofralarının Baş Tacı Oluyor

0
528
Özsüt ekmekleri

Ramazan’a özel olarak mavi haşhaş, keten tohumu, mısır unu, susam ve kepekle hazırlanan iştah kabartan görüntüsüyle de sofraların baş tacı oluyor.

Özsüt, binlerce yıldır kutsallık atfedilen ekmeği, kadim ustaların tarifiyle lezzet severlere sunuyor. İçeriğindeki ekşi mayayla çok zengin aromalarda ve farklı çeşitlerde sizlere ulaşan Özsüt ekmekleri, doğal ve sağlıklı yaşamın sembolü oluyor

Sindirimi kolay ve natürel bir lezzet olan Özsüt ekşi mayalı ekmekleri ve bu ekmeklerden biri olan GDO’suz olması, yüksek mineral, lif ve protein içeriğinin yanı sıra, kendine has enfes tadıyla da farkını ortaya koyan Özsüt Yüzde 100 Karakılçık Ekmeği Ramazan sofralarının baş tacı oluyor.

5 bin yıllık levan yapımı

Doğal ekşi hamur bakterileri ile fermante edilmiş undan oluşan Özsüt ekşi mayalı ekmekleri, büyük bir titizlik isteyen 5 bin yıllık levan yapımı yönteminden sonra pişiriliyor. Hamur yüksek sıcaklıkta kabarırken içindeki alkol uçuyor, mayalanma sırasında ortaya çıkan laktik asit gluten proteinini ve nişastayı parçalıyor. Karbon gazı ise ekmeğin süngerimsi yapısında gözeneklerin içinde sıkışıp kalıyor. Böylece tarifsiz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Benzersiz lezzet sağlıkla buluşuyor

Özsütün 2.0 konseptinde bulunan ekşi mayalı ekmekleri vitamin ve mineral kaynağı olmalarının yanı sıra, prebiyotik özellik taşımaları ve yüksek protein sunma niteliğiyle de pek çok fayda sağlıyor. Vücudu hastalıklara karşı koruyan antioksidan faydalar sağlayarak, zindelik ve sağlık için tüm bileşenleri bir arada sunuyor. Özsüt, lezzet severlerin ekşi mayalı ekmekleri uzun süre güvenle kullanabilmesi için koruyucu bir bez torbada sunuyor.

Faydaları saymakla bitmiyor 

Atalarımızdan bize miras genetiği bozulmamış karakılçık buğdayı yüksek miktarda selenyum içeriyor. İçinde bulunan lif mineralleriyle cildi onarıyor, saçları besliyor. Son yıllarda da diyet listelerinin vazgeçilmezi olarak tüm dikkatleri üzerine topluyor. Özsüt Karakılçık Ekmeği sağlıklı ve lezzetli olduğu kadar Ramazan özel olarak hazırlanan mavi haşhaş, keten tohumu, mısır unu, susam ve kepekle dekore edilmiş görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor. Birçok özelliği bünyesinde barındıran ekmek, 1 kilogramlık paketlerde 29 TL’ye sunuluyor. Özsütün yüzde 100 ekşi mayasıyla yapılan; klasik, cevizli, zeytinli, tam buğdaylı, Fransız baget, yüzde 100 karakılçık, yüzde 100 siyez, çavdar, ayçekirdekli çavdar, cevizli çavdar, mısır unlu ve Alman ekmekleri Özsüt’ün seçili mağazalarında sizi bekliyor.