‘İtalya’nın Efsane Kokteyllerinden İlham Alarak Kendi İmza Kokteyllerimizi Yarattık.’’

0
453
‘İtalya’nın Efsane kokteyllerinden ilham alarak kendi imza kokteyllerimizi yarattık.

İtalya’nın efsane kokteyllerinden ilham alarak kendi içecek menüsünü yenileyen La Mia Luce, özel reçeteli imza kokteyllerini misafirlerinin beğenisine sundu.

Menülerinde bulunan her bir kokteylin ayrı bir hikayesi bulunduğunu belirten La Mia Luce Kokteyllerinin Yaratıcısı Aykut Üner; ‘’Efsaneleşmiş tariflere sadık kalarak kendi imza menümüzü yarattık.’’ dedi.

Restoranlarda en çok tercih edilen içecekler başında kokteyller geliyor. Lezzet tutkunlarının Suadiye’deki adresi, ödüllü İtalyan restoranı La Mia Luce, yenilenen içecek menüsünde bulunan imza kokteyllerini misafirlerinin beğenisine sundu. NEGRONİ’den GARIBALDI ‘ye LAGO DI COMO ‘dan ESPRESSO İTALYAN MARTİNİ’ye kadar birçok farklı aromalı kokteyl seçeneklerini menüsünde bulunduran ödüllü adres La Mia Luce,   küçük kaçamaklarınız için sizleri bekliyor.

‘’Her Bir Kokteylin Hikayesi Var’’

Kısa süre önce hem menüsünü hem de dekorunu yenileyen La Mia Luce, kendi imza kokteyllerini başarılı içecek/menü danışmanı Aykut Üner ile yeniden oluşturdu. Her bir kokteylin ayrı hikayesinin bulunduğunu belirten Üner,’’ Kokteyllerin hikayeleri her zaman biraz pusludur ve bazı gizemler vardır, bu yüzden asla gerçek hikâyeden emin olmayabiliriz. Ancak, günümüzün kokteyl tarihçileri geçmişin şifresini çözme konusunda çok iyidir ve bu konuda doğru olmaları için iyi bir şanstır. Bizler bu hikayelerden ilham alarak yepyeni bir menü oluşturduk. Orijinal tariflerine sadık kalarak kendimizden bir parça ekledik ve imza kokteyllerimizi yarattık.’’ dedi

.’’Bir Kültürü Bilmek İstiyorsanız Barlarında Bir Gece Geçirin”

Kokteyl kültürünün içinde aslında bir tarih olduğunu belirten Aykut Üner, Ernest Hemingway   ‘’Kiliseler, hükümet binaları veya şehir binalarıyla uğraşmayın. Bir kültürü bilmek istiyorsanız barlarında bir gece geçirin” demiş. Bizlerde bu sözün doğruluğuna inananlardan olduğumuz için La Mia Luce’de kendinizi adeta İtalya’da hissedeceğiniz bir ortam yarattık. Bu ortamda İtalya’nın en efsane kokteyllerini hikayeleri ile birlikte müşterilerimize sunuyoruz. Kendi imza kokteyllerimizle birlikte bir kültürü yaşatmaya devam ederken, kendi ayrı kültürümüzü de oluşturmaya çalışıyoruz’’ diye belirtti.

‘’GARIBALDI; Adını İtalya’nın Ulusal Kahramanından Alıyor’’

 İtalya’nın efsane kokteyllerinin isimlerini o dönemin kahramanlarından aldığını belirten Aykut Üner, ‘’Buna en güzel örnek Garibaldidir. Garibaldi sadece bir isim değil, aynı zamanda 150 yıldan daha eski olan, zaman içinde test edilmiş bir içecektir. Bu basit ve aynı zamanda muhteşem kokteyl, anavatanında ulusal bir kahraman olarak kabul edilen 1807 doğumlu büyük İtalyan komutan Giuseppe Garibaldi’nin adını taşıyor. Gerçek şu ki, Garibaldi çok uzun bir süredir İtalya’nın parçalanmasına karşı çıktı, kendi topraklarının başka bir güçten kurtarılması için savaşın başında durdu. Kokteyl “Garibaldi”, cesur komutanın ve daha sonra parlamento yardımcısının adını alır, sebepsiz değildir: Giuseppe sürekli olarak içeceğin rengini simgeleyen parlak kırmızı bir ceket giyiyordu. Böylece, 1861’de Milano’da “Garibaldi” yi icat eden barmen, İtalya’nın ulusal kahramanı adını sonsuza kadar korumaya karar verdi’’ dedi.

‘’Her Damak Zevkine Uygun Kokteyllerimiz Mevcut’’

Alkollü kokteyller dışında alkolsüz kokteyllerinde oldukça talep gördüğünü belirten Üner, ‘’Misafirlerimiz isteklerine göre çeşitli alternatifleri menümüzde bulabilir. İçeceklere eşlik eden tatlı ve yemek çeşitlerimizi deneyimleyebilirler.   Kokteyllerle birlikte meyve tabağı, şaraplarla birlikte peynir tabağı daha çok tercih edilse de her zaman farklı alternatifleri yenilenen menümüzde bulabilirler’’ dedi.