İnanç ve Dayanışmadan Doğan Bir Başarı Öyküsü “Arsin Ligene Köyü Kadınları”

0
1123

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından Lalezar, Anadolu’nun yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla 2018 yılında hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi kapsamında bu kez rotasını Türkiye’nin kuzeyine, Trabzon’a çevirdi

29 Ocak Çarşamba günü, seçkin davetlilerin ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen tanıtım gecesi, Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanlarının başarı öyküsüne de sahne oldu.

Yaklaşık iki yıl önce hayata geçirdiği “Yerel Mutfak Global Lezzet” projesi ile yerel mutfakları gelecek nesillere aktarmayı ve bu yolla kadın girişimcileri desteklemeyi hedefleyen Hilton İstanbul Bosphorus, yeni yılın ilk lezzet durağında mutfağını, Trabzon’un Arsin ilçesine bağlı Ligene Köyü’nden kadın girişimcilere emanet etti.

Lansman gecesinde duygu dolu anlar

30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar için Trabzon’un birbirinden özel yöresel yemeklerinden oluşan özel bir menüyü hayata geçiren Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği çalışanları, projenin lansman gecesinde duygu dolu anlar yaşadı.

“O gün bizi desteklemeyenler şimdi attıkları mesajlarda ‘siz bizim için gurur kaynağısınız’ diyorlar”

Buraya beş kişi geldik ama arkamızda 32 kişilik dev bir kadın grubumuz var” diyen Arsin Ligene Köyü Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Funda Çuvalcı, “Bizler köyümüzde bu derneği kurarken de, kendi yetiştirdiğimiz ürünleri satabileceğimiz pazarımızı açarken de çevremizdeki pek çok kişi bize inanmamıştı. Ama biz kendimize inandık. O gün bizi desteklemeyenler şimdi atıkları mesajlarda ‘siz bizim için gurur kaynağısınız’ diyorlar. Köyümüzün adını duyurmak bizim için de gerçekten gurur verici. Aramızda hayatı boyunca ilk defa köyden dışarı çıkan, uçağa binen kadınlar var. Bu bizim için son derece heyecan verici.”

Bu işi yapabileceğine inanmayan kadınlarımız şimdi ayaklarının üzerine basıyor ve kendinden emin bir şekilde yaptıkları işe sarılıyor.

Bize çok güzel bir yol açtınız, biz de devamını getireceğiz. Hayalimizde köyümüzde yöresel lezzetlerimizi tanıttığımız küçük bir restoran açmak vardı. İnşallah bu hayalimizin ilk adımını Ramazan ayında atacağız. Hilton İstanbul Bosphorus ile gerçekleştirdiğimiz bu proje hem adımızı duyurmamıza hem de deneyim kazanmamıza vesile oldu. Kendilerine bize bu fırsatı tanıdıkları için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hilton İstanbul Bosphorus hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor

Kadınların ekonomik yönden bağımsızlıklarını kazanmalarını her daim destekleyen Hilton İstanbul Bosphorus, belli aralıklarla gerçekleştirdiği “Yerel Mutfak, Global Lezzet” projesiyle hem yerel mutfakları gelecek nesillere aktarıyor hem de bu yolla kadın girişimcilere desteğini sürdürüyor. Bugüne kadar, Adana, Seferihisar, Giresun, Mardin ve Antakya’nın yöresel lezzetlerini Lalezar misafirleri ile buluşturan Hilton İstanbul Bosphorus, 30 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli Trabzon mutfağının en özel tatlarını, tadına doyulmaz bir sofrada deneyimlemek isteyen tüm lezzet tutkunlarını ağırladı.