Fiyatı Ve Verimi İle Havuç Yüz Güldürdü

0
599
Fiyatı ve verimi ile havuç yüz güldürdü

Amik Ovası’nda bu yıl 22 bin dekar alanda ekimi yapılan havuç, verimi ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi.

Hatay’da havuç üreticisinin yüzü gülüyor. Amik Ovası’nda bu yıl 22 bin dekar alana ekimi yapılan havuç, 3 tondan 5 tona çıkan dekar verimi ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi.

Havuç üreticisi Hamza Erken de 2 bin 500 dekar alanda havuç ektiğini, bu sezonun kendileri açısından çok iyi geçtiğini söyledi. İl genelinde havuç üretiminin yıldan yıla artış gösterdiğinin altını çizen Erken, bu yıl havucun verim ve fiyatından oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Üretici Barış Çift de havuçları iç piyasanın yanı sıra yurt dışında çok sayıda ülkeye gönderdiklerini söyledi.

Ali Bohur da 1300 dönümde ektiği havucun verimi ve fiyatıyla kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, ildeki hasat hakkında bilgi verdi. İl genelinde yaklaşık 22 bin dekar alanda havuç üretildiğini, ürünün, verimi ve fiyatıyla üreticisini memnun ettiğini belirten Çolakoğlu, şöyle devam etti:

“Dekara verimimiz 3 tondan 5 tona kadar çıktı. Bu da rekoltemizin 90 bin ton ve üstüne kadar çıkmasını sağlamaktadır. Hasadına başlanan havuçta fiyat da şu an 1,20 lira civarındadır. Yağışlarla beraber ilimizdeki havuç üretimi verim, rekolte ve fiyat olarak üreticimizin memnun olduğu bir durumdadır.”

Çolakoğlu, Hatay’da yetiştirilen havuçların yurt içinin yanı sıra Orta Doğu başta olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan’a ihraç edildiğini ifade eden Çolakoğlu, ihracatla ülke ekonomisine 5 milyon dolar civarında katkı sağladıklarını kaydetti.

Havuç hasadının devam ettiği Hatay, bu üründe üretimde Konya, Ankara’nın ardından üçüncü sırada yer alıyor.