Çin’den Gıda İthalatında Koronavirüs Önlemleri!

0
842
cin

Çin, Covid-19 nedeniyle ithal gıda ürünlerini teste tabi tutarken, ihracatçı firmalardan da koronavirüs olmadığına dair beyanname istiyor.

Çin, Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Covid-19 salgını nedeniyle ithal gıda ürünlerini teste tabi tutarken, ihracatçı firmalardan koronavirüs olmadığına dair beyanname istiyor.

Covid-19 pandemisi tüm dünyayı etkilemeye devam ederken, Çin, gıda ithalatında da sıkı önlemler uygulamaya koydu.

İhracatçı firmalardan koronavirüs olmadığı beyanı isteniyor

Çin Gümrük İdaresi, Çin’e gıda ihraç eden firmalardan, ürünlerde koronavirüs bulaşması olmadığına dair bir beyan imzalamalarını talep etmeye başladı.

thecattlesite.com sitesindeki habere göre, bu talep, Çin’in ithal gıdalar üzerinde yapmaya başladığı ek testleri azaltma çabası olarak değerlendirildi.

Çin, geçen hafta toptan gıda pazarında ortaya çıkan bir salgının ardından, ithal edilen gıda ürünlerine koronavirüs testi yapmaya başlamıştı.

İthalatçılar, ülkenin ana limanlarından biri olan Tianjin’de yetkililerin tüm et konteynerlerini test ettiğini belirttiler. Bu kapsamda, 11-17 Haziran tarihleri ​​arasında 30.000’den fazla et, deniz ürünleri, sebze ve meyve örneği test edildi.