Chef Seasons’a Sial Paris Gıda Fuarı’ndan 5 Ödül

0
792
Chef Seasons MARRY_NADES

Dünyanın en büyük ve en önemli fuarlarından sayılan Sial Paris İnovasyon ödülleri belli oldu. Sunduğu yaratıcı karışımları ve inovatif ürünleri ile sektörde fark yaratan ve hızla büyüyen Chef Seasons, 5 ödül kazandı.

1964 yılından beri her iki yılda bir düzenlenen ve gıda sektöründeki tüm gelişmeleri ziyaretçilerle paylaşmayı amaçlayan Sial Paris Gıda Fuarı kapsamındaki İnovasyon Ödülleri’ni kazananlar belli oldu. Binlerce yaratıcı karışımı ve inovatif ürünleriyle ön plana çıkan Chef Seasons 5 ödül birden aldı.

Yurt dışı pazarlarda büyümeye devam

2009 yılında İzmir’de kurulan ve KOSGEB tarafından Küresel Doğan Girişimci finalistlerinden olan Chef Seasons’ın ihracat payı da her geçen gün artıyor. Toplam cirosunun %60’ı ihracat olan Chef Seasons, girdiği pazarlarda tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Binlerce yaratıcı karışımı ve inovatif ürünleriyle 2020 yılında Rusya, Kolombiya ve Hong Kong pazarlarına giriş yapan Chef Seasons’ın, en beğenilen ürünleri arasında yeni nesil marinasyonlar, kavrulmuş çeşniler, superfood çeşniler ve özel salata sosları yer alıyor. Sektör dinamiklerini değiştiren binlerce yeni karışımıyla 30 ülkede yılda 70 milyondan fazla hane halkına erişiyor.

Lezzette fark yaratan üretim inovasyonu

2019 yılında TİM İnovalig tarafından da ödüllendirilen Chef Seasons, çeşni üretim proseslerini değiştiriyor. Eşsiz lezzet yaratma sürecine farklı bir bakış açısı getirerek sektördeki yerini sağlamlaştırıyor.

Yeni üretim prosesinde, baharatları karıştırdıktan sonra belli bir ısıda kavuruyor. Kavrulmuş baharat karışımı değirmenlerde kırılarak paketleniyor. Bu işlem sayesinde karışımı yapılan baharatların aroma ve lezzetleri birbirine geçiyor ve daha yüksek kalitede lezzet elde ediliyor.

Dünya genelinde ses getirecek yeni bir anlaşma yaptıklarını belirten Chef Seasons CEO’su Burak Hucuptan; bu anlaşma ile Türkiye’nin gıda sektöründeki ilk global markasının lansmanını kısa bir süre sonra yapacaklarının da sinyalini de verdi.