Turizm ve gıda sektörünün Türkiye’deki en büyük buluşması 31. Hotel Equipment ve 27.Food Product fuarları; dikkat çeken ürünlere, yeniliklere, Ar-Ge yatırımlarına ve çarpıcı markalara ev sahipliği yaptı
600 katılımcının 3 bin 700’ün üzerinde markasını sergilediği fuarda; %100 elektrikli, tasarım ödüllü T-Car yeni nesil hizmet aracı; yakın zamanda barmenlerin yerini almaya aday ‘robot barmen’ ve yine yüzde 100 yerli, tamamen doğal ve 60 gün içinde doğada çözünebilen ekolojik tabaklar olmak üzere turizm ve gıda sektörünün ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üreten markalar ve onların yenilikçi ürünleri damga vurdu.
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından organize edilen ANFAŞ Hotel Equipment – 31.Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile ANFAŞ Food Product – 27.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, eş zamanlı olarak Antalya Expo Center’da kapılarını açtı. 4 gün boyunca 600 katılımcının 3 bin 700’ün üzerinde markasını sergileyeceği organizasyon, yurt içinde 7 bölgeden, yurt dışında 70 ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.
Turizm ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını tek çatı altında bir araya getiren iki dev organizasyonun buluşturan fuar sektöre kazandırdığı yenilikçi ürün ve markalarla da öne çıktı
Tasarım Ödüllü T-Car, ANFAŞ’ta Turizm Sektörüyle Buluştu…
Üretimine 2018 yılında başlanan TRAGGER Yeni Nesil Elektrikli Hizmet Araçları, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenen 31.Hotel Equipment ve 27.Food Product Fuarı ANFAŞ’ta yerini aldı. TRAGGER standını ziyaret eden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar araçları yakından incelediler.
T-Car büyük ilgi gördü
Sergilenen ürünler arasında bu sene Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde ‘İyi Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazanan ve Transfer Serisinde yer alan T-Car büyük ilgi gördü. Geliştirdikleri T-Car ile ilgili bilgi veren TRAGGER Kurucu Ortak Ali Serdar Emre şunları söyledi: “TRAGGER Yeni Nesil Hizmet Aracı Ailesi’nde 20 yılı aşkın mühendislik ve tasarım deneyiminin ürünü. Tasarımı, mühendisliği ve sermayesiyle yerli bir yatırım olan T-Car, Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretiliyor.
“Aracımız; fonksiyon, dayanıklılık, performans ve konfor gibi özellikler dikkate alınarak yapılan mühendislik çalışmalarının sonucu olarak doğdu”
“Ürünlerin tasarım sürecinde ayrıca yalınlık ve kolay algılanma gibi unsurlar dikkate alındı. Aracımız; turistik tesisler, oteller ve tatil köylerinde personel ve yük taşıma özelliğine sahip. Benzersiz diz mesafesi ve geniş olduğu kadar konforlu koltuklarıyla üst seviyede yolcu konforu sağlayan araç, kullanıcıların istediği her özelliğe kolayca erişebilmesiyle kullanım konforu konusunda da iddialı” dedi.
Artık Kokteylleri Robot Barmen Hazırlayacak …
Akıllı fabrikalar için akıllı çözümler üreten İzmir Kökenli Alp Mühendislik tarafından tasarlanan ve üretilen ‘Robot Barmen’ fuarda öne çıkan yenilikçi ürünlerin başında geldi. Geliştirdikleri robot barmen hakkında bilgi veren Alp Mühendislik Satış ve İş Geliştirme Müdürü Gizem Gülbent Bozkır, robot trendinin sektördeki yükselişini gördükleri için böylesi özel bir imalata yöneldiklerini belirtti.
Bozkır, barmen robot ve marifetler hakkında şu önemli detayları da aktardı:
“Endüstriyel otomasyon çözümleri üreten özel makine imalatı yapan kendi içinde 35 kişilik bir Ar-Ge departmanı olan bir firmayız. Robot Barmen’i de bu fuarda ilk kez sergiliyoruz. 40 adet farklı içecekten 35 farklı kokteyl hazırlayabilen bir robot barmen ürettik. Bir yıllık bir Ar-Ge geçmişi sonunda 80 bin euroluk yatırım maliyeti ile ortaya çıkan bu ürünümüze fuar katılımcılarından ve profesyonellerinden büyük ilgi var. Alp Mühendislik olarak önümüzdeki yıl da kendi kendine haritalama yapan, yolunu bulan ve engelleri aşan özel bir temizlik robotu hazırlığı içindeyiz. İki yıl içinde bu ürünümüzü de sektörle buluşturacağımızı düşünüyorum” dedi.
Bu Tabaklar Ekolojik…
Kullan at sektöründeki yenilikleri otellerin konseptine uyarlayarak misafir memnuniyeti önceliği bilinciyle etkin maliyetli çözümler sunmakta olan LİR; Türkiye’de bir ilke imza atarak: ekolojik, çevre dostu olarak ürettiği tabakları 31.Hotel Equipment ve 27.Food Product Fuarı’nda sergiledi.
Doğada 60 günde çözünebilen ekolojik ambalaj üretimine başlamış olup ithalatı ikame etmenin gururunu yaşadıklarını belirten firma sahibi Özgür Özbek, ürünleri hakkında şu bilgiyi verdi:
“2019 yılı itibariyle de Türkiye de bir ilke imza atarak 5 farklı tipte bu tabakları geliştirdik. Ürünümüz tamamen doğal. Bu üründe hiç ağaç kesilmiyor en önemli özelliği ise mukavemetli oluşu hatta mikrodalga fırınlarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Üretim yerimiz Antalya’da ve ayda 52 ton üretim kapasitesine sahibiz. İlgi çok fazla amacımız gelecek yıl üretim kapasitemizi daha da arttırmak.”
Mobil Taş Fırınlar ile Pizza, Pide Keyfi…
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip odunlu taş fırınların Anadolu Taş Fırın geleneği izlenerek günümüz teknolojileri ve malzemeleri kullanılarak yapılmış ve mobil hale getirilmiş bir versiyonu olan ‘Mobil Taş Fırınlar’ HoReCa sektörünün son yıllarda en çok ilgi gösterdiği inovatif ürünler arasında geliyor.
Kendisi de makine mühendisi olan Elmano Forni markasının sahibi Hasan Ergün Elmalı; bu fırınları 20 yıldır ürettiklerini ve her geçen yıl ilginin daha da arttığını belirtti.
Yerli üretim sayesinde ithal ürünlere göre %15-20 arasında fiyat avantajı sunduklarının da altını çizen Elmalı; mobil taş fırınların ebat, ısı özelliğine göre 6 bin ile 15 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışını yaptıklarını da belirtti. Son yıllarda ihracata da ağırlık verdiklerini vurgulayan Elmalı; özellikle ABD, Arap ülkeleri, Rusya, Polonya ve Balkan ülkelerinden ciddi sipariş aldıklarını da sözlerine ekledi. Elmalı mobil taş fırınların avantajı ve özelliği hakkında şu bilgileri verdi; “Geleneksel kara fırınların bütün olumlu özelliklerini taşımalarının yanı sıra odun dışında gaz da yakabilmeleri ve taşınabilirliği en belirgin avantajlarıdır.”
Dünya Markası Olma Yolunda…
HoReCa (Hotel, Restaurant, Cafe) sektörünün en büyük ihtiyaç kalemleri arasında gelen endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve soğutma sistemleri sektöründe Türkiye’nin adını dünyaya başarıyla duyuran markalar da yok değil.
Türkiye’de yarım asra yakın tecrübesiyle endüstriyel mutfak, çamaşırhane ve soğutma sistemleri üreten ilk ve tek entegre tesise sahip olan Kromlüks; 25.000 m2 toplam alan 15.000 m2 kapalı alan üstünde 250’ye yakın kadrosu; uzman mühendislerin tasarımları, 34’ten fazla ülkeye yaptığı ihracat ile dünya markası olma yolunda önemli mesafeler almış bir Türk şirketi.
1975 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Kromlüks’ün Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Çelikten firması, faaliyet alanı ve hedefleri hakkında şu bilgileri verdi; “Kromlüks’ün faaliyetleri mutfak ve çamaşırhane olarak iki alandan yürüyor. Bu iki alanda da ürünleriyle fark yaratan Kromlüks olarak hedefimiz; Avrupa, Rusya Federasyonu, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri’ne yapacağımız ihracatlarla ‘dünya markası’ olma yolunda ilerlemek.”