Tarım Sektörünün Sesi Çiftçi Tv Vodafone Tv’de

0
12488
Ender Özgün

Vodafone TV, zengin içerik servislerine bir yenisini daha ekliyor. “Bu toprakların kanalı” sloganıyla 6 yıldır yayın yapan ve tarım, hayvancılık ve gıda konularında kaliteli içerikleriyle dikkat çeken Çiftçi TV, Vodafone TV’de izleyicilerle buluşuyor.

Çiftçi TV; eğitim programları, köy yaşamına dokunan aktüel programları ve tematik haberleriyle üretim kalitesinin ve sektörün rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor

30 Haziran 2020 Vodafone’un TV servisi Vodafone TV, yenilikçi içerikleriyle kullanıcılarına en iyi dijital deneyimi yaşatmaya devam ediyor. “Bu toprakların kanalı” mottosuyla 6 yıldır yayın yapan ve tarım, hayvancılık ve gıda konularında kaliteli içerikleriyle dikkat çeken Çiftçi TV, Vodafone TV’de izleyicilerle buluşuyor. Çiftçi TV, sektörün deneyimli isimlerinin hazırladığı eğitim programları, köy yaşamına dokunan aktüel programlar ve tematik habercilikle özellikle kazancını tarım ve hayvancılığa bağlamış 25 milyonluk hedef kitle ile kendini toprağa bağlı hisseden her kesime ulaşıyor.

Vodafone TV ise; kullanıcılarına, 24 saate kadar geri alma özelliği ile 80’i aşkın TV kanalını ve çoğunluğu dizi, film, belgesel ve çizgi filmden oluşan 4 binin üzerinde seç-izle içeriği akıllı telefonlarından, tabletlerinden, web’den ve Smart TV üzerinden izleme imkânı sunuyor. Vodafone TV uygulaması, bugüne kadar 2,5 milyon kez indirildi.

Ender Özgün: Dijital tarım dönüşümünü yaygınlaştırmak istiyoruz

Sürdürülebilir tarım ve gıdayı desteklediklerini belirten Vodafone Türkiye Kurumsal Satış Direktörü Ender Özgün; dijital tarım dönüşümünü yaygınlaştırmak için bir ekosistem oluşturmak istediklerini vurguladı. Bu kapsamda, tarımın dijitalleşmesini destekleyen tarafları bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ender Özgün, şöyle devam etti:

Vodafone Business olarak, dijital tarım sistemlerimizle dijital dönüşümü tarım sektöründe de sağlamak ve verimlilik çalışmalarımızla tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefliyoruz. Çiftçilerimize ve firmalarımıza sunduğumuz Dijital Tarım İstasyonu gibi tarımsal IoT çözümlerimizle üretimde ve kalitede en az %25 artış, girdi maliyetlerinde de %50 ‘ye kadar tasarruf imkanı sağlıyoruz. Bu çözümlerle, tarımdaki maliyeti yüksek girdilerin kullanımı kontrol altına alınıyor. Üreticinin gübre, ilaç ve enerjiden tasarruf etmesine de katkı sağlıyor. Bu sayede, üretimin kalitesi de artıyor. Sürdürülebilir tarımı öncelikli alanların başında ele alan bir şirket olarak Çiftçi TV’nin Vodafone TV’de yerini almasından memnuniyet duyuyoruz.”

Tarık Çanak: Verimliliği artıran, tasarruf ettiren dijital uygulamaları destekliyoruz

Türkiye’de çiftçilerin modern tarım yöntemlerini benimsemesine, üretim kalitesi ve kapasitesi ile küresel rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Çiftçi TV Medya Başkanı Tarık Çanak da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Öznemiz ‘çiftçi’ olduğundan; çiftçilerimizin mevcut durumunu ve sorunlarını ele alarak, beklentilerinin cevaplanmasına katkı sağlayacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Günümüzde her alanda dijitalleşmenin önemi yadsınamaz bir gerçek. Vodofone Business’ın Dijital Tarım çözümlerinde vurgulandığı gibi; sadece gerekli zamanlarda sulama yaparak fazla su ve elektrik kullanımının önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve maliyetlerin düşürülmesi, uygun ilaçlama ile çevre sağlığına katkı sağlanması çok değerli. Dolayısıyla dijital çözümlerle kullanıcıların üretim sürecini uzaktan takip etmesini sağlayarak verimliliği artıran ve tasarruf sağlayan uygulamaları destekliyoruz.”